Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Waarom oogdruppels belangrijk zijn

vrijdag 17 december 2021 door Vision Direct

Een man wrijft in zijn ogen

Helaas hebben veel mensen tegenwoordig last van droge ogen. Eén op de vier mensen heeft regelmatig last van symptomen van droge ogen, zoals wazig zien, geïrriteerde ogen, een korrelig gevoel, vermoeide ogen of branderige ogen. Mensen die last hebben van droge ogen hebben hier vaak last van tijdens hun dagelijkse activiteiten, zoals bij het tv kijken, lezen, achter een computer werken of in het donker autorijden.

Zes situaties die vermoeiend zijn voor je ogen

Een man kijkt naar een laptopscherm

Teveel schermtijd

Het is tegenwoordig heel makkelijk om dagelijks veel tijd achter een scherm door te brengen. Je kunt natuurlijk de pandemie hier de schuld van geven of het feit dat we in een digitaal tijdperk leven. Maar het is helaas de realiteit die we allemaal ervaren.

Als je veel naar een scherm kijkt is het heel goed om je ogen regelmatig even rust te geven. Maar we weten allemaal dat er maar weinig mensen zijn die hun favoriete Netflix-serie willen onderbreken om hun ogen rust te gunnen. En ook al weet je dat het goed is om je telefoon even weg te leggen, je hebt dan toch het gevoel dat je leuke whatsapp-berichten mist en updates op Instagram. Toch is het de moeite waard om dit eens te doen, je ogen zullen je aan het eind van de dag dankbaar zijn!

Wind

Niets is fijner dan op een mooie, zonnige dag lekker uit te waaien. Even weg achter de computer, televisie en telefoon en de natuur in. Maar als het hard waait kan de wind helaas zorgen voor tranende ogen. Ook kan de wind ervoor zorgen dat je zand of stof in je ogen krijgt. Het kan in zo'n situatie helpen om een zonnebril te dragen.

Terrasverwarmers en airconditioning

Het Nederlandse weer kan onvoorspelbaar zijn: het ene moment schijnt de zon en dan ineens staat er een koude wind. We weten allemaal dat het nu beter is om buiten af te spreken met vrienden, maar dat kan kan helaas een nogal koude aangelegenheid zijn deze tijd van het jaar. Gelukkig beschikken veel restaurants en kroegen over terrasverwarmers. Op die manier kun je buiten een drankje doen, zonder dat het te koud wordt. Maar het nadeel van terrasverwarmers is dat je door de warmte last kunt krijgen van droge ogen. Ditzelfde kan gebeuren als binnenshuis de verwarming aanstaat of de airco. Door de droge lucht merk je dat je ogen snel droog aanvoelen.

Sport en buitenactiviteiten

Als je houdt van sporten zoals hardlopen, fietsen of tennis dan heb je vast wel eens meegemaakt dat je tranen in je ogen krijgt. Dat terwijl je juist tijdens het sporten wilt kunnen genieten van een perfect zicht. Helemaal als je lenzen draagt bij het sporten is het vervelend als je last krijgt van traanogen.

Mondkapjes dragen

Een mondkapje dragen is belangrijk bij het helpen voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Vooral als je met het openbaar vervoer reist of in een drukke omgeving bent. Maar we weten allemaal dat het soms ook vervelend kan zijn om een mondkapje te dragen. Helemaal als je een bril draagt en je bril beslaat door het dragen van een mondkapje. Je kunt daardoor ook last krijgen van droge ogen. Hier is zelfs een naam voor: MADE. Dit staat voor Mask Associated Dry Eye.

Hooikoorts

Wist je dat je ook in de winter last kunt hebben van hooikoorts? De meeste mensen hebben er last van in het voorjaar en in de zomer, maar ook in de winter kun je last hebben van een loopneus en jeukende ogen als reactie op pollen van gras, bomen en onkruid (en ook schimmel en huisstofmijt kan allergie veroorzaken). Hooikoorts kan enorm vervelend zijn en het kan ervoor zorgen dat je niet kunt genieten van je favoriete activiteiten. Als je in de verleiding komt om in je ogen te wrijven om de jeuk te verminderen: doe dat niet. Op die manier maak je de jeuk juist erger en je loopt het risico dat je vuil en bacteriën van je handen overbrengt naar je ogen en je lenzen.

Oogdruppels: de oplossing bij droge ogen

Een vrouw doet oogdruppels in

Heb je last van droge ogen? Dan kunnen oogdruppels uitkomst bieden in de hierboven genoemde situaties. Oogdruppels helpen je ogen weer vochtig te maken. Ook verlicht het geïrriteerde en rode ogen.

Oogdruppels voor snelle verlichting

Oogdruppels brengen snel verlichting als je last hebt van droge of geïrriteerde ogen.

Gedurende de dag kunnen je ogen worden blootgesteld aan wind en stof. Je ogen kunnen dan geirriteerd raken. Oogdruppels kunnen hierbij helpen. Ook helpen oogdruppels bij het verwijderen van vuiltjes uit je oog en je lens.

Als je lenzen draagt is het belangrijk om alleen oogdruppels te gebruiken die je kunt gebruiken in combinatie met contactlenzen. Dit staat doorgaans op de verpakking vermeld.

Onze opticiens raden aan: Systane ULTRA van Alcon

Een flesje Systane ULTRA oogdruppels met het doosje ernaast

Systane ULTRA oogdruppels worden gemaakt door Alcon. Deze oogdruppels zijn gebaseerd op een unieke formule. De oogdruppels maken gebruik van een technologie die ervoor zorgt dat de oogdruppels samenwerken met het oogoppervlak om vocht vast te houden.

Deze snelwerkende oogdruppels bieden optimaal comfort en beschermen je ogen tegen irritatie en uitdroging. Hierdoor heb de vrijheid om alle activiteiten te ondernemen waar je van houdt, of je nu lang achter een scherm doorbrengt, veel leest of autorijdt.

Daarnaast zijn Systane ULTRA oogdruppels heel praktisch en gemakkelijk in gebruik. Deze oogdruppels kun je gebruiken terwijl je je contactlenzen in hebt. Je hoeft je lenzen dus niet eerst uit te doen. Het leven is tegenwoordig al druk genoeg, dus het is belangrijk om oogverzorgingsproducten te hebben die je makkelijk onderweg kunt gebruiken.

Twee druppels Systane Ultra en je bent niet te stoppen!

Ontdek Systane ULTRA

please wait