Wintertips voor contactlensdragers

maandag 18 januari 2016 door HR

In de wintermaanden hebben veel mensen last van droge ogen of oncomfortabele contactlenzen. Dat komt vaak door de koude wind of de droge lucht van de auto- of centrale verwarming.

Ook ben je bij griep en verkoudheid vaak gevoeliger voor ooginfecties, dus is het extra belangrijk om goed je handen te wassen voordat je je contactlenzen aanraakt.

In deze blogpost vind je 5 handige tips voor comfortabele ogen en een gezond zicht deze winter.

Tip 1: Blijf warm, maar zet de CV niet te hoog

Wist je dat de hete lucht van de centrale verwarming en je autoverwarming je contactlenzen kunnen uitdrogen? Als je ogen deze winter extra geïrriteerd zijn wanneer je contactlenzen draagt, probeer de verwarming dan iets lager te zetten. Dan krijg je minder snel last van droge ogen.

Tip 2: Houd altijd een flesje oogdruppels bij de hand

Als je in de wintermaanden droge ogen hebt, kunnen oogdruppels de irritatie onmiddellijk verzachten. Je kunt ze gebruiken om je lenzen gedurende de dag te bevochtigen. Let er wel op dat de oogdruppels die je gebruikt geschikt zijn voor contactlenzen. Wij raden hiervoor everclear oogdruppels aan.

snowflake-dry-eyes

Tip 3: Drink minder koffie en blijf gehydrateerd

De meeste medische professionals zijn het er over eens dat je meer vocht verliest als je koffie drinkt. Vooral tijdens de wintermaanden is het daarom belangrijk wat minder koffie te drinken om droge ogen te voorkomen. Door extra water te drinken blijf je de hele dag gehydrateerd en ervaar je minder irritatie.

Tip 4: Was altijd je handen voordat je je contactlenzen aanraakt

Dit geldt eigenlijk het hele jaar, maar in de wintermaanden zijn er meer virussen en is ons immuunsysteem minder sterk. Was en droog je handen dus altijd goed voordat je je contactlenzen in- of uitdoet.

Tip 5: Draag in fel zonlicht een zonnebril met uv-bescherming

Een zonnebril is niet alleen voor de zomer! Ook bij koud winterweer kan de zon erg fel zijn. Een lage zon en de reflectie van sneeuw en ijs kunnen extra verblindend werken. Zorg dus dat je altijd een zonnebril met uv-bescherming bij je draagt.

please wait