🌞 Cadeaus 🌞 Kies nu

Alles over de gezondheid van je ogen

Jonge vrouw krijgt een oogtest bij de opticien

Bij Vision Direct helpen we je graag de beste contactlenzen te vinden die er verkrijgbaar zijn. Daarnaast vinden we het natuurlijk belangrijk dat je bij ons terecht kunt voor al je vragen over de gezondheid van je ogen en de verzorging van je lenzen. Ons team van experts heeft daarom speciaal voor jou een aantal handige gidsen samengesteld over ooggezondheid. Handig als je voor het eerst lenzen gaat dragen, maar ook heel handig als je al jarenlang lenzen draagt.

Wat gebeurt er tijdens een oogtest?

Het is belangrijk om regelmatig je ogen te laten testen bij de opticien. Zo kom je erachter of je nog steeds de juiste sterkte lenzen draagt en of je voorschrift nog klopt. Ook kijkt een opticien naar de gezondheid van je ogen. In onze gids lees je hoe een oogtest wordt uitgevoerd en wat je daarbij kunt verwachten.

Een online oogtest

Een online oogtest is een handige manier om een idee te krijgen van je gezichtsvermogen. Met een paar klikken kun je op je computer of op je telefoon je gezichtsvermogen testen. Een online test is niet vergelijkbaar met een oogtest bij de opticien, maar het is een goede manier om te controleren of je wellicht lenzen of een bril nodig hebt. Op onze pagina over online oogtesten lees je er alles over.

Een oogtest voor kinderen

De gezondheid van kinderen is natuurlijk belangrijk. De gezondheid van hun ogen hoort daar ook bij. Het is belangrijk om vanaf jonge leeftijd de ogen van je kinderen te laten testen. In onze gids hierover lees je wat je kunt verwachten tijdens een oogtest voor je kind en hoe je je kind kunt voorbereiden op een oogmeting.

Wat is glaucoom?

Veel mensen hebben helaas glaucoom. Maar wat is glaucoom eigenlijk en wat zijn de symptomen? In onze gids over glaucoom lees je alles over de diagnose, de symptomen en de behandeling van glaucoom. Verlies van het gezichtsvermogen door glaucoom is blijvend. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met de behandeling van glaucoom.

Wat is astigmatisme?

Heeft de opticien of oogarts je verteld dat je astigmatisme hebt, maar je hebt geen idee wat dat is? Wees gerust: astigmatisme is een veelvoorkomende afwijking aan het oog. En het is makkelijk te corrigeren met een bril of met contactlenzen (je hebt dan lenzen met een cilinder nodig). Lees er alles over in onze gids over astigmatisme.

Vermoeide ogen

Als je lang naar een beeldscherm kijkt, kun je last krijgen van vermoeide of branderige ogen. Het is dan een goed idee om deze oefeningen voor vermoeide ogen te doen. De oefeningen kosten weinig tijd, maar ze zijn enorm goed voor de gezondheid van je ogen.

Lenzen met een uv-filter

Het is altijd belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen uv-straling. Lenzen met een uv-filter helpen hierbij. Er zijn veel soorten contactlenzen verkrijgbaar die een uv-filter hebben. In onze gids over lenzen met een uv-filter lees je er alles over.

Wat is hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Lees dan onze pagina over hooikoorts, met informatie over de symptomen en de behandeling van hooikoorts. Ook lees je hier hoe je het beste met je hooikoortsklachten om kunt gaan als je lenzen draagt. Zo is het tijdens het hooikoortsseizoen extra belangrijk om je lenzen goed schoon te maken.