Onze klantenservice is op zaterdag 24 en zondag 25 februari niet bereikbaar vanwege een belangrijke systeemupdate. Onze excuses voor het ongemak.

Retourzendingen

Een bedenktermijn van 365 dagen

Heb je de verkeerde lenzen besteld of is je sterkte veranderd? Geen probleem: je hebt bij ons altijd een bedenktermijn van 365 dagen op alle producten op onze website. Retourneer de lenzen binnen 365 dagen na ontvangst indien redelijkerwijs mogelijk in de originele en onbeschadigde productverpakking. We betalen je dan het bedrag voor de lenzen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Meer weten? Lees dan alle informatie over onze 365 dagen bedenktermijn.

Een product retourneren

  1. Download het formulier voor retourzendingen. Je kan ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, zie onderaan deze pagina.
  2. Vul je gegevens in en voeg het label toe.
  3. Controleer of alles goed is verpakt.
  4. Bewaar voor de zekerheid een bewijs van verzending. Dit zorgt ervoor dat we je kunnen helpen mocht er iets verkeerd gaan.

Het Europees modelformulier voor herroeping vind je hier terug. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.

Ons beleid voor retourzendingen en terugbetalingen

Als je van de overeenkomst afziet, ontvang je het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Terugbetaling duurt doorgaans vijf werkdagen, afhankelijk van je bank. Terugbetalingen naar PayPal kunnen langer duren. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen of tot je hebt aangetoond dat je de goederen ongeopend en onbeschadigd hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je kan de producten gratis terugsturen naar ons antwoordnummer (retourneren is gratis via PostNL als je gebruikmaakt van dit antwoordnummer. Je kunt de producten uiteraard ook via een andere vervoerder retourneren, dan betaal je zelf de portokosten):

Vision Direct
Antwoordnummer 42028
1020 VB Amsterdam

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Is je voorschrift veranderd?

Als je je ogen laat opmeten en je sterkte is veranderd, stuur dan gerust je overgebleven lenzen, ongeopend en in het oorspronkelijke, onbeschadigde doosje, terug en we betalen je geld terug. Dit op voorwaarde dat je dit doet binnen 365 dagen nadat je de lenzen hebt gekocht. Uiteraard leveren we je graag vervangende contactlenzen met de juiste sterkte.

Een bestelling annuleren

Heb je iets verkeerds besteld en je wilt de bestelling wijzigen of annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 19.00 uur op 020 635 2310, via online chat of e-mail: service@visiondirect.nl.

Wettelijke garantie

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Dit betekent dat het product deugdelijk moet zijn en doet wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Als je aanspraak wilt maken op onze garantie, neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder. Het Europees modelformulier voor herroeping vind je hier terug. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn lenzen, lenzenvloeistof en oogverzorgingsproducten waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk om redenen van hygiëne niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken.