Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Oogdruppels toedienen

Leer de beste manier om oogdruppels toe te dienen

Het toedienen van oogdruppels kan de eerste keer een beetje lastig zijn, maar je wordt er snel handig in zodra je een aantal keer geoefend hebt. Onze hoofdopticien raadt de volgende stappen aan om ervoor te zorgen dat je de druppels op een juiste manier toedient en geen druppels verspilt.

Youtube Video

1

Stap 1: Was vóór het toedienen van de druppels je handen.

Was altijd eerst je handen voordat je je ogen aanraakt of oogdruppels toedient.

2

Stap 2: Til je kin op, kijk omhoog en trek je onderste ooglid omlaag.

Ga gemakkelijk zitten, til je kin op, kijk omhoog en trek je onderste ooglid met twee vingers voorzichtig omlaag.

3

Stap 3: Ondersteun je hand, knijp in het flesje en laat één druppel vallen.

Ondersteun je andere hand (je ‘goede hand’) door de pols op de knokkels van de andere hand te laten rusten. Knijp nu met je ‘goede hand' voorzichtig in het flesje. Houd het flesje op veilige afstand en laat één druppel vallen.

4

Stap 4: Sluit je ogen en knipper om de druppel te verdelen.

Sluit je oog en knipper een paar keer om de druppel gelijkmatig over het oog te verdelen. Veeg eventuele geknoeide druppels weg met een schone tissue en herhaal voor het andere oog.

Oogdruppels voor droge ogen

Droge ogen kunnen vooral voor contactlensdragers oncomfortabel zijn en kunnen het zicht nadelig beïnvloeden. Oogdruppels bieden direct verlichting. Veel mensen krijgen last van droge ogen door een allergie, slaaptekort of uitdroging.

Er zijn vele soorten en merken oogdruppels, van de populaire Blink Contacts en Everclear die je hier op de Vision Direct website vindt, tot druppels die je alleen op recept kan krijgen. Zorg er altijd voor dat de druppels die je kiest, geschikt voor je zijn, vooral als je lenzen draagt. Lees ook altijd vóór het toedienen de bijsluiter.

Oogdruppels voor lenzen

Oogdruppels kunnen voor lensdragers ook het comfort en zicht verbeteren. Oogdruppels bevochtigen de ogen en voorkomen wazig zicht waardoor je de lenzen langer in kan houden. Dien een oogdruppel toe zodra je voelt dat je ogen geïrriteerd zijn.

Gebruik alleen oogdruppels die geschikt zijn voor gebruik met lenzen. Onze twee populairste merken zijn Blink Contacts en Everclear Eye Drops. Beide zijn geschikt voor lenzen en de flesjes hebben een handig formaat, waardoor je ze makkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Heb je meer hulp nodig?

Neem voor advies over lenzen, oogverzorging of oogdruppels contact op met onze klantenservice. Je kunt ze bereiken per telefoon op 020 635 2310 of per e-mail via service@visiondirect.nl van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur.

Andere gebruikersgidsen