Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Lenzen indoen

Hoe contactlenzen indoen - eenvoudige instructies

Was je handen goed met antibacteriële zeep voordat je begint. Water kan namelijk schadelijke bacteriën bevatten, dus het is belangrijk om je handen goed droog te maken voordat je je lenzen indoet. De meest hygiënische manier om dat te doen is met een handdoek (die niet pluist) of een luchtdroger.

 • Plaats de lens op je vingertop

  1. Voorbereiding

  Verwijder de lens uit de verpakking en plaats de lens op je vingertop. Als je je rechterlens inbrengt, is het handig om dit met je linkerhand te doen (en vice versa). Zorg ervoor dat je lens de juiste vorm heeft. De lens moet er uitzien als een kommetje. De lens moet op het platte deel van je vingertop rusten, zodat het makkelijk is om de lens in te brengen.

 • Plaats de lens op je iris

  2. Plaats de lens op je iris

  Hou je oog open met je ringvinger op het onderste ooglid, terwijl je met je wijsvinger je wimpers omhoog duwt. Voor je rechteroog gebruik je je rechterhand om je oog open te houden en je linkerhand om de lens in te doen. Met je linkeroog doe je dit precies andersom.

 • Doe de lens in centreer de lens

  3. Doe de lens in

  Wanneer je de lens indoet, kijk je recht vooruit in de spiegel. Probeer om niet te bewegen of met je oog te knipperen. Wanneer de lens op je oog zit, wacht je een paar seconden zodat de lens goed op z’n plek zit. Kijk naar links en rechts en naar beneden en boven, zodat de lens comfortabel op je oog zit. Verwijder dan je vinger van je ooglid en sluit voorzichtig je oog.

 • Ongemak

  4. Ongemak

  Wanneer de lens onprettig aanvoelt, kan het zijn dat er een luchtbelletje onder de lens zit. Hou je vinger op het midden van de lens, beweeg je vinger heen en weer zodat eventuele lucht onder de lens wordt verwijderd. Op deze manier sluit de lens aan op de vorm van je oog. Je kunt ook je oog sluiten en je ooglid zachtjes masseren met je vingertoppen, om de lens naar het midden van de iris te verplaatsen.

  Voelt de lens dan nog niet prettig aan, verwijder dan de lens uit je oog, maak de lens schoon met lenzenvloeistof en ga terug naar stap 1.

Voelen je lenzen comfortabel aan?

Controleer altijd goed voor welk oog de lens is. Dit voorkomt ongemak en problemen met je zicht, vooral als je ogen verschillende sterktes hebben.

Controleer de lenzen op scheurtjes of viezigheid voordat je ze inbrengt. Gooi de lens weg wanneer je een scheurtje ontdekt. Als je merkt dat er make-up, stof of andere viezigheid op je contactlens zit, maak dan de lens grondig schoon met lenzenvloeistof.

Als je vindt dat de lens goed zit, dan kun je genieten van het goede zicht dat je nu hebt. En nu je het indoen van contactlenzen onder de knie hebt, kun je leren hoe je contactlenzen kunt uitdoen in onze gebruikersgids.

Meer hulp of advies nodig?

Voor advies op maat over alles wat met contactlenzen te maken heeft, kun je onze web chat gebruiken, onze vriendelijke klantenservice bellen op 020 635 2310 of e-mailen naar service@visiondirect.nl. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 19.00 uur.