Lenzen indoen

Leer hoe je je lenzen handig indoet.

Het indoen en uitnemen van lenzen kan in het begin een beetje eng lijken, maar met deze gids word je er snel handig.

1

Stap 1: neem met schone, droge, handen de contactlens voorzichtig uit de verpakking en op het topje van je wijsvinger.

Controleer eerst of de lens niet binnenstebuiten zit. De lens moet een mooi rond kommetje vormen. Staan de randen wat uit als bij een schoteltje, dan zit de lens binnenstebuiten.

2

Stap 2: duw je bovenste ooglid omhoog, trek je onderste ooglid naar beneden, en plaats de lens op je iris.

Hou je bovenste ooglid met twee vingers van de hand waar je niet mee schrijft stevig tegen je wenkbrauw aan. Duw nu je onderste ooglid met de middelvinger van je goede hand omlaag en plaats de lens met je wijsvinger voorzichtig op je oog.

3

Stap 3: kijk naar links, rechts, omhoog, en omlaag om de lens goed op zijn plaats te laten zitten.

Laat vervolgens voorzichtig de oogleden los en knijp je ogen even dicht.

4

Stap 4: herhaal dezelfde stappen voor het tweede oog.

Nu dat de eerste lens goed op zijn plaats zit, herhaal je dezelfde stappen voor het tweede oog. En dat is alles!

Voorbereiding

Was en droog je handen voordat je de lenzen aanraakt. Begin elke keer met hetzelfde oog zodat je niet per ongeluk de verkeerde lens in het verkeerde oog doet.

Indien je snel last hebt van droge ogen, probeer dan eens of oogdruppels verlichting kunnen brengen. Wij hebben een groot aantal merken zoals de populaire Blink Contacts en Everclear oogdruppels in ons assortiment. Zorg er wel altijd voor dat de druppels geschikt zijn voor je lenzen en lees altijd de instructies voor gebruik.

Controleer je lenzen

Neem de lens voorzichtig uit de verpakking en plaats de lens op het topje van je vinger. Controleer eerst of de lens niet binnenstebuiten zit. De lens moet een mooi rond kommetje vormen. Staan de randen wat uit als bij een schoteltje, dan is de lens binnenstebuiten. Echter geen nood, met een paar druppels vloeistof keer je de lens zo om op je vinger. Gebruik nooit een gescheurde lens, ook al ben je aan je laatste paar toe.

Je lenzen schoonmaken

Zit er wat vuil of make-up op de lens? Maak de lens dan schoon met wat alles-in-één lensvloeistof om irritatie te voorkomen.

Heb je meer hulp nodig?

Onze klantenservice is verheugd je te helpen van 9.00 tot 21.00 uur van maandag t.e.m. vrijdag en op zaterdag van 9.00 tot 17.30. We zijn bereikbaar via e-mail op service@visiondirect.nl, live chat, Facebook, Twitter en telefonisch op het nummer 020 635 2310.

Handige links