6 ongemakkelijke momenten die lensdragers maar al te goed kennen

vrijdag 16 maart 2018 door Vision Direct

man-met-lensproblemen

We zijn dol op onze contactlenzen en over het algemeen maken ze het leven vooral makkelijker. Toch zijn er bepaalde momenten die altijd een beetje ongemakkelijk zijn wanneer je ze elke dag draagt. Zo lijkt het soms alsof je lenzen hun eigen brein hebben en hoewel ze gemakkelijk zijn in te doen, hoef je maar een beetje afgeleid te zijn wil het opeens volledig fout gaan.

Komt dit je bekend voor? Dan zal je je zeker herkennen in onderstaande lijst, waarin we 6 ongemakkelijke momenten hebben opgesomd die elke lensdrager gegarandeerd weleens meemaakt.

Je lenzen binnenstebuiten indoen

man die lens indoet

Het is ochtend en je hebt net iets te vaak gesnoozed, waardoor je nu haast hebt om op tijd de deur uit te komen. Alles is wazig en door de stress raak je afgeleid, waardoor je niet doorhebt dat je je lenzen verkeerd om indoet.

Opeens merk je dat je lenzen niet helemaal lekker zitten en al snel floepen ze uit. Kan je weer opnieuw beginnen. Precies wat je nodig hebt op zo’n chaotische ochtend!

Geen zorgen, want wij hebben hier een aantal tips verzameld om ervoor te zorgen dat je je lenzen nooit meer verkeerd om indoet, zodat je dat ongemakkelijke moment nooit meer hoef mee te maken!

Een verdwaalde wimper in de lens

We hebben het allemaal meegemaakt: zonder na te denken doe je je lenzen in, om er vervolgens achter te komen dat er iets niet helemaal goed zit. Je vraag je af wat het kan zijn en voor een moment denk je zelfs dat er een barst in je lens zit. Je doet je lenzen snel uit en beseft je dat er niets aan de hand is. Het was maar een wimper die je ochtend nét even iets ingewikkelder wilde maken.

Blaas de wimper weg (en vergeet daarbij geen wens te doen!) en spoel je lens snel af voordat je hem weer indoet. Begin opnieuw: voelt meteen een stuk beter, toch? Als dit nog een keer gebeurt kun je ook proberen om gewoon een aantal keer te knipperen. Grote kans dat de wimper uit je ogen valt zonder dat je je lenzen hoeft uit te doen en af te spoelen.

Je laatste contactlens scheurt

Je draagt maandlenzen en hebt het einde van de maand gehaald: tijd voor een fris paar! Tijdens het indoen van de eerste lens zijn er geen problemen, waardoor je de tweede er gedachteloos bij pakt om vervolgens te merken dat … er een scheur inzit. Dit is je laatste contactlens en je hebt je volgende bestelling nog niet gedaan. Wat nu?!

Terwijl je als een berg opziet tegen het feit dat je een hele maand je bril op moet, vervloek je je lenzen en raak je in paniek. Maar dat is nergens voor nodig! Via Vision Direct kun je je lenzen namelijk gewoon op je telefoon herbestellen en heb je ze de volgende dag nog in huis. En een enkele dag je bril dragen is nog wel te overzien, toch?

Vloeistofverspilling

Het is een hele normale morgen. Je hebt gedoucht, ontbeten en bent bijna klaar om te gaan. Nu alleen nog even die lenzen indoen. Zonder erbij na te denken pak je je lenzendoosje erbij en trekt het folie er net iets te hard af. Oeps.

Voordat je het doorhebt stroomt de vloeistof waar je lenzen de hele nacht in hebben gebadderd over je heen en zit je hele outfit onder. Kun je weer opnieuw beginnen. Dankjewel, lieve lenzen.

Je lenzen hebben er opeens geen zin meer in

Deze zie je nooit aankomen. Het kan maar zo zijn dat je midden in een serieuze vergadering zit en net iets belangrijks aan het vertellen bent, wanneer je merkt dat alles opeens wazig wordt en je collega’s je wel heel vreemd aankijken.

Het is ongemakkelijk genoeg wanneer er opeens iets uit je oog valt terwijl je druk aan het praten bent, maar het maakt het nog net iets erger als je je collega moet vragen een momentje te wachten terwijl jij op de grond naar je kleine, doorzichtige lens zoekt. Als je ‘m eindelijk gevonden hebt is het op een natuurlijke manier afronden van het gesprek zonder dat je goed kunt zien ook nog een hele kunst, om vervolgens naar de wc te rennen om je vuile lens af te spoelen voordat je ‘m eindelijk weer in kunt doen.

Nou gebeurt dit gelukkig niet vaak, maar voor het geval dat, is het verstandig om altijd een flesje lenzenvloeistof bij je te hebben.

Wanneer je bijna in slaap valt en je beseft dat je je lenzen nog inhebt

vrouw is vergeten lenzen uit te doen

Het was een lange, zware dag en je bent blij dat je eindelijk naar bed kan. Je hebt je tandengepoetst, pyjama aangetrokken en bent al bijna vertrokken wanneer je opeens wakker schrikt. Je hebt je lenzen nog in.

Moet je weer uit je warme bed om die lenzen uit te doen, af te spoelen en op te bergen in lenzenvloeistof (mensen die daglenzen dragen hebben het in dit geval iets makkelijker!). Het is koud, je bent moe en als je weer in bed stapt lig je lang niet meer zo lekker als voorheen. Ach ja, het is in ieder geval beter dan wakker worden met zere, droge ogen.

Gebeurt dit vaker dan je zou willen? Dan is het misschien een idee om je opticien naar mogelijkheden voor lenzen voor langdurig gebruik te vragen.

Hoewel al deze situaties onze ongemak kunnen bezorgen, zouden we nog steeds absoluut niet zonder onze lenzen kunnen. Of je je lenzen nu elke dag draagt of enkel tijdens het sporten en uitgaan, zorg er altijd voor dat je ze op tijd bestelt en profiteer van GRATIS levering wanneer je meer dan €69 besteedt op Vision Direct.

Gerelateerde links

please wait