Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

6 ongemakkelijke momenten met lenzen

woensdag 6 januari 2021 door Vision Direct

Vijf vrouwen met een blauwe achtergrond

Wat ons betreft zijn contactlenzen natuurlijk de beste uitvinding ooit! Maar helaas zijn er van die momenten waarop het dragen van lenzen een beetje onhandig kan zijn. Lees hier 6 van deze situaties die vast heel herkenbaar zijn!

Peper snijden

Een hand die een rode peper snijdt

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je hebt heerlijk staan kokkerellen en om de maaltijd lekker pittig te maken heb je er een gesneden pepertje aan toegevoegd. Later die avond wrijf je in je oog en je voelt meteen dat je ogen branderig aanvoelen. Oeps! Helemaal vergeten om je handen goed schoon te maken meteen na het snijden van de peper.

Als je lenzen draagt is het extra belangrijk om je handen goed schoon te maken na het koken. Was je handen bijvoorbeeld grondig met afwasmiddel. Dit zorgt ervoor dat er geen restjes van de pittige stof achterblijven. Of gebruik desinfecterende handgel en was je handen daarna grondig. Zorg er voor dat er geen zeepresten of restjes handgel aan je vingers zitten voordat je je lenzen uitdoet! Ook moeten je handen goed droog zijn voordat je je lenzen aanraakt.

Is er geen zeep in de buurt? Dan zijn onze zeepblaadjes een uitkomst. Deze handige zeepblaadjes zijn heel makkelijk in gebruik: pak met droge handen een velletje uit het doosje, leg het in je handpalm, doe er wat water op en wrijf zachtjes tot het gaat schuimen. Was je handen en spoel vervolgens af met schoon water.

Je lenzen verkeerd om indoen

Het is ochtend en je hebt net iets te vaak gesnoozed, waardoor je alles nu heel gehaast moet doen. Snel doe je je lenzen in, maar in alle haast heb je niet meteen in de gaten dat je je lenzen verkeerd om indoet.

Eerst voelen je lenzen nog prima aan, maar na een tijdje merk je dat je lenzen niet helemaal lekker zitten. Of de lens voelt zo vervelend dat je de hele tijd je oog dicht knijpt. En dan besef je dat je de lens misschien wel verkeerd om in hebt. Geen zorgen! Wij hebben een aantal tips voor je verzameld om ervoor te zorgen dat je je lenzen altijd goed indoet.

In slaap vallen met je lenzen

Een vrouw ligt op haar rug in bed met een opgetrokken dekbed

Het was een lange dag en je bent blij dat je eindelijk naar bed kan. Je ligt heerlijk en je valt al bijna in slaap. Maar ineens besef je: je hebt je lenzen nog in! Er zit helaas niets anders op dan uit je warme bed te stappen, je lenzen uit te doen en in een lenzendoosje met lenzenvloeistof te doen (draag je daglenzen? Dan heb je het in dit geval een stuk makkelijker!). Het is natuurlijk vervelend om je bed uit te moeten stappen, maar het is een stuk beter dan wakker worden met droge, pijnlijke ogen en wallen onder je ogen.

Val je regelmatig in slaap met je lenzen in? Dan is het misschien handig om eens een afspraak te maken bij de opticien om te kijken of lenzen voor langdurig gebruik wellicht geschikt zijn voor jou. Deze lenzen kun je ook 's nachts dragen, waardoor het niet erg is als je in slaap valt met je lenzen in.

Je laatste contactlens scheurt

Je draagt maandlenzen en het is het einde van de maand: tijd voor een nieuw setje lenzen! Tijdens het indoen van de eerste lens zijn er geen problemen. Je pakt vervolgens de lens voor je andere oog en je merkt dat er een scheurtje in je lens zit. Dit is je laatste contactlens en je hebt geen andere lenzen in huis. Wat nu?!

Wees gerust: je hoeft niet een maand lang je bril te dragen. Want bij Vision Direct kun je heel makkelijk en snel online lenzen bestellen. Bestel je op werkdagen voor 22.00 uur, dan heb je je lenzen de volgende dag al in huis.

Iets te enthousiast

Het is een normale ochtend. Je hebt gedoucht, ontbeten en je bent klaar om aan het werk te gaan. Nu alleen nog even snel nieuwe lenzen indoen. Zonder erbij na te denken pak je een blisterpack met nieuwe lenzen. Je trekt de folie er net iets te hard af en… oeps! De vloeistof waar de lens in zit spuit op je kleren. Je kunt dit voorkomen door de folie altijd voorzichtig van de verpakking te halen als je nieuwe lenzen gaat gebruiken.

Een lens uit je oog wrijven

Zul je net zien: zit je in een belangrijke online vergadering en net wanneer jij aan het woord bent wrijf je even in je oog en je lens valt uit je oog. Gelukkig gebeurt het niet vaak dat een lens zomaar uit je oog valt, maar elke lenzendrager heeft het wel eens meegemaakt.

De kans dat je een lens uit je oog wrijft is vooral groot als je lenzen droog aanvoelen en als je ze al de hele dag in hebt. Oogdruppels zijn in zo'n situatie een wondermiddel. Druppel wat oogdruppels (zoals everclear Eye Drops) in je ogen en je merkt meteen dat je lenzen en je ogen weer optimaal gehydrateerd zijn.

Meer voordelen dan nadelen

Hoewel bovenstaande situaties een beetje onhandig kunnen zijn, heeft het dragen van lenzen natuurlijk nog steeds meer voordelen dan nadelen! Of je je lenzen nu elke dag draagt of alleen tijdens het sporten of als je op vakantie gaat: zorg er altijd voor dat je op tijd je lenzen bestelt. Op onze website vind je een groot assortiment aan maandlenzen, daglenzen en weeklenzen. En bestel je voor meer dan € 49, dan is de bezorging ook nog eens helemaal gratis. Kijk op onze pagina met Vision Direct kortingscodes om te zien welke kortingsacties we momenteel hebben.

please wait