Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Lenzen en vakantie: onze tips

Een volle koffer op een bed met een notitieboekje erbij

Een vakantie voorbereiden kan soms stressvol zijn: heb je alles wel ingepakt? Heb je niet iets belangrijks vergeten? Of je nu lang op vakantie gaat of alleen een weekendje weg: als je lenzen draagt is het handig om van tevoren goed na te denken over wat je mee moet nemen voor je lenzen op vakantie. Om ervoor te zorgen dat je vakantie zo soepel mogelijk verloopt, hebben onze opticiens handige tips verzameld voor een zorgeloze vakantie met contactlenzen.

Klein flesje lenzenvloeistof

Draag je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen? Vergeet dan niet om een lenzendoosje en lenzenvloeistof mee te nemen. Het handigste is om een klein flesje lenzenvloeistof mee te nemen. Dit past makkelijk in je toilettas en je mag een klein flesje ook meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Als je lang onderweg bent naar je vakantiebestemming kun je last krijgen van droge ogen. Wij raden dan oogdruppels aan. Met oogdruppels zorg je ervoor dat je lenzen snel weer gehydrateerd worden.

Zit je lang in een vliegtuig? Dan kun je er ook voor kiezen om tijdens de vlucht een bril te dragen in plaats van lenzen. Je krijgt dan ook geen last van droge ogen als je in slaap valt tijdens de reis. Vergeet ook niet om een extra setje lenzen mee te nemen voor tijdens de reis. Wat er ook gebeurt, je hebt dan altijd een reservepaar bij je.

Draag daglenzen tijdens je vakantie

Daglenzen zijn de ideale lenzen om te dragen tijdens een vakantie. Met daglenzen draag je elke dag een nieuw setje lenzen. Als je daglenzen draagt hoef je dus geen lenzenvloeistof mee te nemen in je bagage. Ook heb je met daglenzen geen lenzendoosje nodig. Als je normaal maandlenzen of tweewekelijkse lenzen draagt, kan het de moeite waard zijn om met je opticien te overleggen of je tijdens je vakantie kunt overstappen op daglenzen.

Als daglenzen vies worden na een dagje op het strand, kun je de lenzen gewoon uitdoen en een schoon paar lenzen indoen. Daglenzen zijn dunner dan maandlenzen en laten meer zuurstof door. Daglenzen zijn daarom perfect om te dragen in het vliegtuig en in hotelkamers met droge lucht door de airconditioning.

Een doosje everclear ELITE lenzen boven een ingepakte koffer

Probeer gratis everclear ELITE daglenzen

Daglenzen zijn enorm handig. Met daglenzen gebruik je elke dag nieuwe lenzen. En als je lens vies wordt (bijvoorbeeld als je naar het strand gaat) dan pak je gewoon een nieuw paar lenzen. Wil je wel eens daglenzen proberen? Bestel dan gratis onze everclear ELITE daglenzen. Deze zachte lenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze daglenzen hebben een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Het uv-filter in de lens helpt je ogen het hele jaar door te beschermen tegen de zon. Met de code ELITE5 kun je nu gratis vijf dagen everclear ELITE lenzen uitproberen. Je ontvangt dan in totaal 10 lenzen gratis.

Probeer gratis

Reizen met lenzen

Een makkelijke manier om je lenzen mee te nemen tijdens je reis is met ons handige kleine toilettasje speciaal voor contactlenzen. Voor daglenzen raden we onze Essentials pack voor daglenzen aan. Een superhandige set als je daglenzen draagt en op reis gaat. In dit handige Essentials pack vind je een toilettasje, een flesje everclear oogdruppels en zeepblaadjes.

Voor maandlenzen en tweewekelijkse lenzen raden we ons Essentials pack voor maandlenzen aan. In dit handige pack vind je een Vision Direct toilettasje, een flesje everclear REFRESH lenzenvloeistof in reisformaat en een Vision Direct lenzendoosje. Met deze flight-packs heb je alles wat je in het vliegtuig en tijdens je vakantie nodig hebt voor je lenzen op één plek. Vergeet niet om voldoende lenzenvloeistof in het vliegtuig mee te nemen als je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen draagt. Ook als je gaat reizen met lenzen is het belangrijk om te onthouden dat je je lenzen alleen kunt schoonmaken met lenzenvloeistof. Probeer je lenzenvloeistof tijdens de vakantie te bewaren op een koele plaats.

Neem oogdruppels mee

Een flesje oogdruppels meenemen voor je vakantie is altijd een goed idee. Als je met het vliegtuig reist kun je al snel last krijgen van droge ogen als je reist met lenzen in. Ook na een dag in de zon of na een barbecue kan het fijn zijn om je ogen te verfrissen met oogdruppels. Als je gaat vliegen, vergeet dan niet om het flesje oogdruppels samen met andere vloeistoffen in reisformaat in een afsluitbaar plastic zakje te doen. Ook voor brildragers zijn oogdruppels erg fijn om te gebruiken tijdens een vlucht.

Onze opticiens raden everclear oogdruppels aan als je gaat reizen met lenzen. Dankzij de natuurlijke formule zijn deze oogdruppels zeer geschikt voor gebruik bij gevoelige ogen. Droge lenzen veranderen meteen weer in gehydrateerde, frisse lenzen dankzij deze oogdruppels. Heb je tijdens je vakantie langere tijd last van droge ogen door de hoge temperaturen? Draag dan eens een dag je bril in plaats van lenzen.

Bescherming tegen de zon

We weten allemaal dat het belangrijk is om onze huid te beschermen tegen de zon, maar het is ook heel belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen uv-straling. Je doet dat natuurlijk het beste door een goede zonnebril te dragen. Maar wist je dat er ook contactlenzen zijn met een uv-filter? Deze lenzen helpen je ogen te beschermen tegen de zon. Want zelfs op dagen dat het bewolkt is worden we blootgesteld aan uv-A-straling en uv-B-straling. Een zonnebril gecombineerd met lenzen met een uv-filter zorgen voor optimale bescherming van je ogen.

Voorbeelden van lenzen met een uv-filter zijn Acuvue Oasys en 1 Day Acuvue TrueEye. Wil je even geen lenzen dragen tijdens je vakantie? Dan is een zonnebril op sterkte het perfecte alternatief, omdat je hiermee goed kunt zien terwijl je tegelijkertijd je ogen ogen beschermt. Je ogen goed beschermen tegen de zon is belangrijk, omdat overmatige blootstelling aan uv-stralen na langere tijd kan leiden tot staar, leeftijdsgebonden maculadegeneratie en fotokeratitis (ook wel sneeuwblindheid genoemd).

Een man en een vrouw aan het zwemmen met een zwembril

Een duik in de zee

Helaas gaan water en contactlenzen niet goed samen. Het is daarom het beste om niet te douchen met lenzen en om niet te zwemmen met lenzen in. Water bevat namelijk schadelijke bacteriën die achter je lens kunnen komen en zo een oogontsteking kunnen veroorzaken. Ook kan water de vorm van de contactlens veranderen.

Zwemmen met lenzen kan wel, als je maar op een aantal dingen goed let. Zo is een oplossing om daglenzen te dragen gecombineerd met een zwembril die goed aansluit op je gezicht. Je hebt op die manier ook onder water een goed zicht, of je nu lenzen met cilinder draagt (als je astigmatisme hebt) of multifocale lenzen (als je ouderdomsverziendheid hebt). Je kunt na het zwemmen je lenzen weggooien en een nieuw paar lenzen indoen. Met het gebruik van daglenzen weet je zeker dat er geen schadelijke bacteriën uit het water op je lenzen zijn achtergebleven. Ook bij andere sporten zijn daglenzen een uitkomst. Je hebt met lenzen alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt tijdens het sporten en tijdens een fijne vakantie.