Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Welke voetballers dragen lenzen?

maandag 3 oktober 2022 door Vision Direct

De benen van twee voetbalspelers op het veld en een bal

Voetballiefhebbers hebben het al tijden in hun agenda staan: in november en december dit jaar wordt het WK voetbal gespeeld in Qatar. Tijdens deze ultieme voetbalcompetitie doen voetballers van over de hele wereld hun best om zo goed mogelijk te scoren en hun land naar de top van de voetbalwereld te brengen.

Nu denk je misschien: maar wat heeft voetbal met contactlenzen te maken? Heel simpel: wij hebben nog nooit een voetballer met een bril zien spelen (behalve Edgar Davids, die een bril droeg omdat hij glaucoom heeft). Terwijl er natuurlijk wel voetballers zijn die geen perfecte ogen hebben. Hoe voetballers goed kunnen spelen ook als ze geen goed gezichtsvermogen hebben? Met lenzen natuurlijk! Sporten met lenzen is een stuk praktischer dan met een bril.

Een goed zicht is enorm belangrijk voor voetballers. Want punten worden niet alleen gescoord met de benen. Maar zelfs de beste voetballers kunnen bijziend of verziend zijn of astigmatisme hebben. Ben je benieuwd welke bekende voetballers lenzen dragen? Lees dan snel verder!

1. Cristiano Ronaldo. We beginnen dit rijtje met een wel heel bekende voetballer: Cristiano Ronaldo. De Portugese spits van Manchester United is dankzij de vele doelpunten die hij heeft gemaakt in zijn carrière bekend over de hele wereld. Een deel van dat succes heeft hij te danken aan zijn uitstekende zicht. Ronaldo draagt namelijk contactlenzen tijdens voetbalwedstrijden. Op die manier weet hij zeker dat hij zo goed mogelijk kan zien. Ronaldo bewijst dat ook als je lenzen draagt het geen probleem is om te scoren met een kopbal.

Cristiano Ronaldo

2. David de Gea. Er is natuurlijk niets zo erg als een keeper met slechte ogen! Dat heeft David De Gea aan den lijve ondervonden. Toen hij in 2012 bij Manchester United begon, als opvolger van Edwin van der Sar, vielen zijn prestaties in eerste instantie tegen. Dat bleek te komen omdat hij verziend is, wat betekent dat hij objecten dichtbij niet goed kan zien. Niet handig als een voetbal bij zijn goal in de buurt komt! De Gea draagt nu daglenzen, zodat hij tijdens de Engelse Premier League-wedstrijden een optimaal zicht heeft.

David De Gea

3. Mario Balotelli. De bekende Italiaanse voetballer Mario Balotelli droeg jarenlang lenzen omdat hij bijziend is. Omdat hij soms wat last had van z’n ogen, heeft hij in 2012 een laseroperatie ondergaan om zijn zicht te verbeteren. Ook al hoefde hij na de operatie natuurlijk geen contactlenzen meer te dragen, hij werd nog wel steeds met lenzen in gespot. Balotelli vindt het namelijk leuk om kleurlenzen te dragen. Hij draagt regelmatig opvallende, blauwe kleurlenzen.

Mario Balotelli

4. Álvaro Arbeloa. De Spaanse voetballer Álvaro Arbeloa speelde onder andere voor Liverpool, Real Madrid en West Ham United. Toen hij bij Real Madrid speelde kwam het publiek er tijdens een wedstrijd achter dat Arbeloa contactlenzen draagt. Tijdens de wedstrijd raakte hij namelijk een lens kwijt. Arbeloa moest daardoor het einde van de eerste helft spelen met maar één lens in. Maar gelukkig kon hij een reservelens gebruiken van een van z’n teamgenoten. Met deze lens kon hij de wedstrijd toch nog goed afronden.

Alvaro Arbeloa

Ontdek everclear ACTIVE - de beste contactlens voor sport

Een doosje everclear ACTIVE lenzen

everclear ACTIVE contactlenzen zijn perfect om te dragen tijdens het sporten. Als je een actieve levensstijl hebt, zijn deze lenzen echt iets voor jou. Deze lenzen zitten in een kleine verpakking, superhandig om mee te nemen in je sporttas of rugzak. Deze everclear ACTIVE contactlenzen zijn gemaakt van silicone hydrogel, dit ademende materiaal zorgt ervoor dat er veel meer zuurstof door kan stromen naar je ogen. Ook bevatten deze lenzen een uv-filter dat je ogen helpt te beschermen tegen de zon. Handig als je veel buiten sport.

Bestel everclear ACTIVE

Leuke weetjes over voetbal en ooggezondheid

Bij Vision Direct ligt de focus natuurlijk op de gezondheid van je ogen. Daarin zijn we niet de enige: ook bij voetbalclubs is er vaak veel aandacht voor de ogen van de spelers. Zo heeft Manchester United een eigen opticien in dienst die nauw samenwerkt met de technische staf. De opticien kijkt onder andere naar de bewegingen van de spelers, om zo te kunnen beoordelen of het zicht van de spelers van invloed is op hun voetbalprestaties.

En over Manchester United gesproken: hun belangrijkste spits Cristiano Ronaldo heeft een zichttest gedaan en het bleek dat hij een zeer hoge oogbewegingssnelheid heeft. Het is dus geen wonder dat Ronaldo door velen wordt beschouwd als een van de beste spelers in de voetbalgeschiedenis.

Waarom ooggezondheid belangrijk is bij voetbal

Als je aan een bekende voetballer denkt kun je denken aan de sportieve vaardigheden en de vele uren training die nodig zijn om zo goed te worden. Om Lionel Messi te zijn kost het uren spelen en trainen om die gouden bal te winnen. Maar gaat het bij sport alleen om spieren, gewichten en cardio? Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het gezichtsvermogen ook een essentiële rol speelt bij het succes van voetballers. Gezichtsscherpte, perifeer zicht, oog-handcoördinatie en een goed visueel geheugen zijn essentieel om een goede voetballer te worden. Dus voor iedereen die ervan droomt om een veelbelovende voetballer te worden, verwaarloos de gezondheid van je ogen niet. Want zonder een goede ooggezondheid wordt het moeilijk om goals te scoren!

please wait