Ontdek de voordelen van daglenzen

Ontdek de voordelen van daglenzen

Als je contactlenzen draagt ben je je er misschien niet bewust van dat er veel verschillende soorten lenzen zijn waar je uit kunt kiezen. Er zijn namelijk verschillende merken en soorten lenzen verkrijgbaar. Ook kun je kiezen uit daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Omdat het dragen van lenzen zo'n routine is geworden, is het logisch dat je er verder niet over nadenkt wat de mogelijkheden zijn. Je draagt misschien al jarenlang dezelfde lenzen zonder erbij stil te staan of er wellicht een lens is die beter past bij jouw ogen en jouw wensen.

Als je nu maandlenzen draagt, kan het de moeite waard zijn om eens na te denken over de voordelen van daglenzen. Of het nu is om elke dag te dragen, tijdens speciale gelegenheden of alleen tijdens het sporten of op vakantie: overstappen naar daglenzen kan een grote verandering betekenen.

Wil je daglenzen gaan proberen? Voeg daglenzen toe aan je winkelmandje en gebruik de code DAGLENZEN5 voor 5% korting.

We hebben onze klanten en onze eigen opticiens gevraagd naar de voordelen van daglenzen. We hebben aan de hand hiervan een overzicht gemaakt van alles wat je moet weten over het overstappen op daglenzen.

Aanbevolen daglenzen

Er is voor iedereen een perfecte daglens te vinden: lenzen voor bijziendheid of verziendheid, lenzen met cilinder voor astigmatisme en multifocale lenzen als je ouderdomsverziendheid hebt. Onze klanten zijn heel enthousiast over de volgende lenzen:

Dailies AquaComfort Plus

Best allrounder: Dailies AquaComfort Plus

Deze comfortabele zachte daglenzen houden je ogen de hele dag optimaal gehydrateerd. Dailies AquaComfort Plus lenzen zijn gemaakt met de unieke Lightstream-technologie, dit zorgt ervoor dat je deze lenzen de hele dag comfortabel kunt dragen.

everclear ADM

Beste prijs-kwaliteitverhouding: everclear ADM

Deze daglenzen zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Vision Direct. everclear ADM is gemaakt van een zachte hydrogel. Dankzij het hoge watergehalte blijven je ogen de hele dag fris voelen. Deze lenzen hebben een uv-filter, dit helpt je ogen te beschermen tegen de zon.

1 Day Acuvue Moist

Meest comfortabel: 1 Day Acuvue Moist

Deze lenzen worden gemaakt door de gerenommeerde contactlenzenspecialist Johnson & Johnson. 1 Day Acuvue Moist daglenzen zijn gemaakt met de Lacreon®-technologie die water langer vasthoudt. De lenzen zijn hierdoor zeer geschikt als je last hebt van droge ogen.

Dailies Total 1

Topklasse: Dailies Total 1

Deze lenzen zijn gemaakt door de experts van Alcon. Omdat het watergradiëntlenzen zijn, bieden deze lenzen de hele dag comfort op een constant hoog niveau. Het oppervlak van de lens heeft een watergehalte van bijna tachtig procent, waardoor je oog gehydrateerd blijft terwijl je de lens draagt.

Dailies AquaComfort Plus Toric

Beste torische daglens: Dailies AquaComfort Plus Toric

Dailies AquaComfort Plus Toric zijn torische daglenzen. Dit wordt ook wel een lens met een cilinder genoemd. Met deze comfortabele zachte lenzen blijven je ogen de hele dag optimaal gehydrateerd.

Dailies Total 1 Multifocal

Beste multifocale daglens: Dailies Total 1 Multifocal

Dailies Total 1 Multifocal zijn zachte multifocale daglenzen gemaakt door Alcon. Deze lenzen zijn ontworpen voor mensen met presbyopie (ouderdomsverziendheid). Door gebruik te maken van meerdere sterktes in de lens kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien. Je hebt dus geen leesbril meer nodig.

Stap over op daglenzen en bespaar geld
Wist je dat je 10% korting kunt krijgen op je eerste bestelling bij ons? Of gebruik de code DAGLENZEN5 voor 5% korting op daglenzen. Als je eerst daglenzen wilt proberen is het mogelijk om gratis een proefverpakking everclear ADM daglenzen te bestellen.

Voordelen van daglenzen

Hygiënisch:

met daglenzen gebruik je elke ochtend een setje nieuwe lenzen. Eiwitafzetting is dus verleden tijd, want je gebruikt elke dag nieuwe, schone lenzen.

Comfort:

daglenzen zijn dunner dan maandlenzen, hierdoor kan er meer zuurstof je ogen bereiken. Je lenzen voelen daardoor comfortabeler aan en beter gehydrateerd.

Perfect voor onregelmatig gebruik:

daglenzen zijn ideaal als je niet elke dag lenzen draagt. Met een verpakking van dertig lenzen doe je dan automatisch langer dan een maand.

Bespaar tijd:

met daglenzen bespaar je tijd, want je hoeft de lenzen niet schoon te maken met lenzenvloeistof of te bewaren in een lenzendoosje. Dit is wel het geval als je maandlenzen draagt.

Makkelijk mee te nemen:

Omdat je geen lenzenvloeistof nodig hebt, zijn daglenzen veel makkelijker mee te nemen, vooral als je op reis gaat.

Lenzendoosjes met daglenzen en maandlenzen

Wanneer overschakelen naar daglenzen

Als een van deze situaties herkenbaar voor je is, dan is overschakelen naar daglenzen zeker het overwegen waard (overleg natuurlijk altijd wel eerst met je opticien):

  • Als je last hebt van droge ogen of allergieën
  • Als je op zoek bent naar optimaal comfort
  • Als je niet vaak lenzen draagt
  • Als je wilt afwisselen tussen het dragen van een bril en contactlenzen
  • Als je regelmatig reist, vooral met het vliegtuig
  • Als je af en toe lenzen draagt tijdens het sporten
  • Als je geen zin meer hebt om je lenzen dagelijks schoon te moeten maken

Reviews van onze klanten die zijn overgestapt naar daglenzen

"Ik had voorheen altijd last van lenzen, sinds ik daglenzen draag niet meer. Ze zijn zacht en veel meer zuurstofdoorlatend."
Bianca - (05/10/2019)

"Dit is de eerste keer dat ik daglenzen gebruik. Deze lenzen zitten heel de dag comfortabel. Ook na een dag hard werken achter de computer. Zeker een aanrader."
Stefan - (05/10/2019)

"Fijne, dunne lenzen die je niet voelt tijdens het dragen! Ik droeg jarenlang maandlenzen maar ik kreeg erg geïrriteerde ogen door airco etc. Met deze lenzen heb ik nergens last van!"
Bianca - (10/12/2019)

Let op
We raden aan om altijd eerst te overleggen met je opticien voordat je een ander soort lens gaat gebruiken. Zorg ervoor dat je altijd een recent voorschrift gebruikt wanneer je online lenzen bestelt.

Aanvullende informatie

Als je advies nodig hebt over hoe je online lenzen kunt kopen, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar via service@visiondirect.nl, telefoon (020 635 2310) en webchat. Meer informatie over bestellen bij Vision Direct? Bekijk dan onze handige gidsen.