Goedkoper dan in de winkel

De juiste contactlens kiezen

Contactlenzen maken veel dingen in het leven makkelijker, zoals sporten en koken. Als je lenzen draagt heb je nooit meer last van beslagen brillenglazen of een bril die van je neus glijdt. Met lenzen weet je zeker dat je de hele dag een perfect zicht hebt. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen overschakelen van een bril naar contactlenzen. Maar als je nog nooit lenzen hebt gedragen, hoe weet je dan welke soort of merk lens het beste voor jou is? Het uitgebreide aanbod aan lenzen kan nogal overweldigend zijn. Daarom hebben we dit handige overzicht gemaakt, zodat je een in één oogopslag kunt zien welke soort lenzen er allemaal zijn.


Als je bij ons je lenzen bestelt weet je altijd zeker dat je lenzen van topkwaliteit koopt, van toonaangevende producenten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het juiste voorschrift hebt voor lenzen, dus breng eerst een bezoek aan de opticien als je niet zeker weet wat je sterkte is. Met een oogtest kan de opticien controleren welke sterkte je hebt en of je wellicht een lens met een cilinder nodig hebt. Met een online oogtest kun je een alvast idee krijgen van de sterkte die je nodig hebt. Heb je vragen over het online bestellen van lenzen? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Verschillende soorten lenzen

Benjamin is een van de ervaren opticiens in het team van Vision Direct. Hij heeft hieronder een overzicht gemaakt van de door hem aanbevolen lenzen.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn de meest populaire lenzen op onze website. Zoals de naam al zegt kun je maandlenzen een maand lang dragen. 's Avonds moet je de lenzen uitdoen en bewaren in een lenzendoosje met lenzenvloeistof.


Biofinity maandlenzen zijn de meest populaire lenzen bij onze klanten. Dankzij de Aquaform-technologie krijgen je ogen met deze lenzen meer zuurstof dan bij andere maandlenzen. Hierdoor blijven je ogen de hele dag gehydrateerd.

Daglenzen

Als je zachte lenzen wilt dragen die weinig onderhoud kosten, heel hygiënisch zijn en heel comfortabel aanvoelen, dan kun je het beste kiezen voor daglenzen. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw paar lenzen. Heel hygiënisch en makkelijk dus! Omdat je elke dag nieuwe lenzen gebruikt, heb je ook niet de kans dat er eiwitaanslag op je lenzen komt.


De meest populaire zachte daglens op onze website is 1 Day Acuvue Moist. Deze lens is speciaal ontworpen voor het verzachten van droge ogen. 1 Day Acuvue Moist is ook verkrijgbaar in een doosje met 90 lenzen.

Onze opticien raadt aan: everclear ADM


Deze everclear ADM zachte daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze lens heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij het hydrogelmateriaal zorgt ADM voor optimale hydratatie en comfort. Deze lenzen zijn hierdoor ideaal als je voor het eerst contactlenzen gaat dragen.


Deze lens beschikt ook over een filter. Dit filter helpt je ogen te beschermen tegen schadelijke uv-stralen van de zon.

Tweewekelijkse lenzen

Tweewekelijkse lenzen zijn de optie tussen daglenzen en maandlenzen in. Tweewekelijkse lenzen kun je twee weken lang dragen. Dit soort contactlenzen zijn net weer iets hygiënischer in gebruik dan maandlenzen. Natuurlijk moet je de lenzen wel 's avonds uitdoen en bewaren in lenzenvloeistof (net zoals bij maandlenzen).


Met deze Acuvue Oasys tweewekelijkse lenzen heb je dankzij de Hydraclear Plus-technologie nooit meer last van droge ogen.

Lenzen met een cilinder

Met lenzen met een cilinder heb je nooit meer last van een wazig zicht. Dit soort lenzen moet je dragen als je astigmatisme hebt, dit wordt ook wel een cilinderafwijking genoemd. Deze lenzen zijn zo ontworpen dat de lens perfect rond je oog past.


1 Day Acuvue Moist for Astigmatism is een comfortabele lens van hoge kwaliteit. Deze lens is gemaakt van zeer ademend materiaal, waardoor tot 88% zuurstof je ogen kan bereiken.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen corrigeren je zicht als je last hebt van ouderdomsverziendheid (ook wel presbyopie genoemd). Met multifocale lenzen heb je geen leesbril meer nodig. Met deze lenzen heb je zowel dichtbij als veraf perfect zicht.


1 Day Acuvue Moist Multifocal zijn comfortabele multifocale daglenzen. Deze lenzen zijn een aanrader als je vaak last hebt van droge ogen. Omdat dit daglenzen zijn, zijn de lenzen heel hygiënisch in gebruik: je gebruikt elke ochtend een nieuw setje lenzen.

Lenzen voor langdurig gebruik

Lijkt het je wel wat om 's ochtends wakker te worden en alles meteen goed te kunnen zien zonder dat je je bril moet pakken? Dan zijn lenzen voor langdurig gebruik heel geschikt. Deze lenzen worden ook wel dag-en-nachtlenzen genoemd, omdat je de lenzen gedurende een korte periode de hele dag én nacht kunt dragen.


Het zijn doorgaans bepaalde merken maandlenzen of tweewekelijkse lenzen die je ook 's nachts kunt dragen. Let op: dit kan alleen op advies van een opticien. Acuvue Oasys is de favoriete lens voor langdurig gebruik onder onze klanten.

Nieuwe lenzen proberen

Of je nu al jarenlang lenzen draagt of voor het eerst op zoek bent naar lenzen: het is altijd belangrijk om op zoek te gaan naar de lens die het beste past bij jouw sterkte en bij de vorm van jouw oog. Zodat je altijd kunt genieten van een perfect zicht. Er zijn veel lenzen die op het eerste gezicht weinig van elkaar verschillen, maar het is altijd de moeite waard om goed te kijken welke lens het beste bij jou past.


De meest gehoorde reden om over te stappen op een ander soort of ander merk lenzen is vaak droge ogen. Als je merkt dat je lenzen niet prettig meer aanvoelen of dat je snel vermoeide ogen krijgt, dan is het belangrijk om over te stappen op een ander soort lens.


Als je merkt dat je lenzen niet prettig aanvoelen kan dat ook komen dat je lenzen niet de goede maat hebben voor je ogen en daarom niet goed aansluiten. Zorg er daarom voor dat je altijd lenzen bestelt met de juiste basiscurve en diameter, zoals vermeld op het voorschrift van je opticien.

BETAALMOGELIJKHEDEN