Slijm maken met lenzenvloeistof

woensdag 15 april 2020 door Vision Direct

Een hand met groen slijm

Als je kleine kinderen hebt, weet je waarschijnlijk wel wat slijm is. Dat zachte, fluffy spul dat op een of andere manier heel prettig voelt om aan te raken. Het maken van slijm is al jaren een grote rage onder kinderen. En dankzij De Grote Slijmfilm die eerder dit jaar in de bioscoop te zien was, is het maken van slijm nu nóg populairder geworden.

Zelf slijm maken is heel makkelijk. En het is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je kinderen eens een middagje niet naar een scherm zitten te kijken. Geen tv of telefoon, maar even creatief bezig zijn en gezellig samen knutselen.

Wat je nodig hebt om slijm te maken met lenzenvloeistof

Drie flessen lenzenvloeistof

Er zijn meerdere manieren om zelf slijm te maken. Er is dus niet één vast recept dat je moet volgen. Een van de meest populaire manieren is om lenzenvloeistof te gebruiken. Waarom dat zo is? Dit komt omdat lenzenvloeistof borax bevat, dit zorgt voor de bijzondere textuur van slijm. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om zelf slijm te maken:

 • 120 ml doorzichtige hobbylijm (dit is ongeveer een halve cup)
 • Scheerschuim (dus geen scheergel) (½ cup)
 • Een halve eetlepel baking soda
 • Een eetlepel lenzenvloeistof (het is belangrijk dat de lenzenvloeistof borax bevat, zoals Renu MPS)
 • Voedingskleurstof (optioneel, alleen als je het slijm een kleurtje wilt geven)
 • Glitter (optioneel, voor als je je slijm extra bijzonder wilt maken)

Bestel nu lenzenvloeistof

Hoe je slijm moet maken met lenzenvloeistof

Een hand met slijm
 1. Neem een grote schaal of plastic kom.
 2. Giet de lijm in de kom. Voeg wat water (ongeveer twee eetlepels) toe en roer goed met een lepel of een spatel.
 3. Voeg dezelfde hoeveelheid scheerschuim toe als de lijm. Roer alles goed door elkaar.
 4. Voeg een halve eetlepel baking soda toe en roer weer goed door.
 5. Voeg de kleurstof en glitter toe. Voeg steeds een beetje toe en roer het goed door. Op die manier kun je goed zien of het de gewenste kleur heeft.
 6. Nu is het tijd om de lenzenvloeistof erdoor te roeren. Doe dit langzaam terwijl je alles goed door elkaar roert. Check of het de juiste dikte heeft. Als je teveel lenzenvloeistof gebruikt is het slijm niet meer elastisch.
 7. Wanneer het slijm minder vloeibaar wordt, haal het dan uit de kom. Kneed het vervolgens met je handen. Als het slijm nog teveel aan je handen blijft kleven, voeg dan wat meer lenzenvloeistof toe.
 8. Kneed het nog wat meer en…… het slijm is klaar om me te spelen!

Je slijm is klaar! Dit is een van de vele manieren om zelf slijm te maken met lenzenvloeistof. Als je het eenmaal zelf hebt gedaan, kun je de volgende keer wat meer experimenteren. Voeg bijvoorbeeld minder scheerschuim toe om het slijm minder zacht te maken, voeg een andere kleurstof toe of mix verschillende kleurstoffen om te zien welke kleur je slijm dan krijgt. Er ligt een (slijm-)wereld voor je open!

Waarschuwing

Het is belangrijk dat er altijd een volwassene aanwezig is als kinderen slijm gaan maken. Was je handen goed voor en na het maken van slijm en na het spelen met slijm. Als je merkt dat je huid geïrriteerd raakt, stop dan met het aanraken van het slijm.

please wait