Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Lenzen en make-up

dinsdag 20 september 2022 door Vision Direct

Met make-up kun je je ogen extra goed laten stralen. Gebruik bijvoorbeeld mascara, eyeliner of oogschaduw om de aandacht naar je ogen te trekken. Als je last hebt van wallen onder je ogen kun je dit heel makkelijk met concealer camoufleren. Draag je lenzen en gebruik je make-up? Het is dan belangrijk om voorzichtig te zijn met het aanbrengen van oogmake-up. Want je oog kan snel geïrriteerd raken als het in aanraking komt met make-up. Ook kan de lens vuil worden als je bijvoorbeeld oogschaduw of mascara gebruikt. Maar gelukkig kun je met onze handige tips heel goed lenzen dragen in combinatie met make-up!

Draag daglenzen

Daglenzen zijn bij uitstek geschikt om te dragen als je make-up gebruikt. Met daglenzen gebruik je namelijk elke dag een nieuw, schoon paar lenzen. Dus mocht je wat make-up hebben gemorst op de lens, dan is dat geen probleem. Je kunt heel makkelijk nieuwe lenzen in doen. Onze opticiens raden everclear ELITE daglenzen aan. Deze comfortabele, zachte daglens is heel geschikt als je snel last hebt van droge ogen.

Eerst lenzen of eerst make-up?

Of je nu bijziend of verziend bent of lenzen met cilinder draagt: voor veel mensen zijn contactlenzen dé oplossing om de hele dag een perfect zicht te hebben. We horen vaak van mensen die lenzen dragen en vaak make-up gebruiken dat ze niet zeker weten wat ze nu eerst moeten doen: eerst de lenzen indoen of eerst make-up aanbrengen? Wij raden altijd aan om eerst je lenzen in te doen. Anders loop je het risico dat je tijdens het aanbrengen van je oogmake-up per ongeluk make-up in je oog of op je lens krijgt. Behalve dat dit zorgt voor een wazig zicht verhoogt het ook het risico op een oogontsteking. Vergeet ook niet om je handen goed te wassen en af te drogen voordat je je lenzen aanraakt.

Gebruik de juiste producten

Als je lenzen draagt is het belangrijk om goed op te letten welke soort make-up je gebruikt. Het is bijvoorbeeld beter om een vloeibare foundation te gebruiken in plaats van een poeder. Dit omdat je met poeder sneller het risico loopt dat er poeder op je lens komt. Hypo-allergene make-up is een aanrader als je een gevoelige huid hebt. Je voorkomt zo een allergische reactie. Nog meer tips over welke make-up het beste is voor lenzendragers:

Een doosje everclear ADM lenzen met eromheen make-up en sieraden

    1. Gebruik een oogschaduwcrème of -stick. Er is dan minder kans dat er oogschaduw op je contactlens komt.

    2. Eyeliner is altijd moeilijk: probeer maar eens een mooie winged eyeliner op beide oogleden aan te brengen zonder vlekjes. Als je lenzen draagt is het aan te raden om hiervoor een oogpotlood te gebruiken.

    3. Last but not least: mascara. Of je nu gewone mascara gebruikt of waterproof mascara: mascara geeft je wimpers net dat beetje extra. Maar het kan moeilijk zijn om mascara aan te brengen zonder vlekken te maken. Probeer om tijdens het aanbrengen naar beneden te kijken (houd een spiegeltje ter hoogte van je kin). Op die manier voorkom je dat de mascara in je oog terecht kan komen.

Gebruik geen water of speeksel om cosmeticaproducten nat te maken. Water kan namelijk bacteriën bevatten die je ogen kunnen irriteren of kunnen zorgen voor een ooginfectie. Belangrijk is ook om nooit je lenzen schoon te maken met water.

Breng make-up voorzichtig aan

Probeer om je make-up zoveel mogelijk aan te brengen met je ogen dicht. Zo voorkom je dat er losse deeltjes in je ogen en op je contactlens komen. Probeer ook om geen oogpotlood aan te brengen op de waterlijn, omdat dit ervoor kan zorgen dat je lens vies wordt. Als je veel haast hebt is het soms makkelijk om te denken dat je je make-up wel even onderweg in de trein of in de auto kunt doen. Maar probeer dat te vermijden. Abrupt remmen of een hobbelige rit zorgen er al snel voor dat er make-up in je ogen komt. Of nog erger: dat je uitschiet met je mascaraborstel of oogschaduwkwastje en je oog raakt.

Ga je ‘s avonds je make-up verwijderen? Maak dan eerst je handen goed schoon en droog ze af. Verwijder vervolgens je contactlenzen en probeer om de lenzen niet in aanraking te laten komen met make-up. Als je daglenzen draagt kun je de lenzen natuurlijk weggooien. Draag je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen? Maak de lenzen dan goed schoon met lenzenvloeistof en bewaar de lenzen in een lenzendoosje. Nadat je je lenzen hebt uitgedaan kun je met oogmake-upremover je gezicht gaan schoonmaken.

Het is belangrijk om hiervoor producten te gebruiken die zacht zijn voor de gevoelige huid rondom je ogen. Daarom raden we wattenschijfjes aan die zijn gemaakt van een zacht materiaal, zoals katoen. Herbruikbare katoenen wattenschijfjes zijn heel geschikt om je gezicht mee te reinigen. Deze wattenschijfjes zijn niet alleen zacht voor je huid, het is ook goed voor het milieu en je portemonnee om wasbare wattenschijfjes te gebruiken.

Een doosje everclear ELITE lenzen

Ben je op zoek naar comfortabele zachte daglenzen? Dan is everclear ELITE een goed idee! Deze daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze lenzen zorgen ervoor dat je ogen de hele dag optimaal worden gehydrateerd. Perfect dus als je snel last hebt van droge ogen. En deze daglenzen zijn heel geschikt om te dragen als je regelmatig make-up gebruikt: met daglenzen gooi je de lenzen aan het einde van de dag gewoon weg. De volgende dag gebruik je een nieuw, fris paar lenzen. Een groot voordeel ten opzichte van maandlenzen is dat je met daglenzen geen lenzenvloeistof nodig hebt.

Probeer GRATIS everclear ELITE

Doosjes kleurlenzen van Freshlook met ernaast make-upproducten

Zorg dat je make-up schoon blijft

Het is belangrijk om je handen te wassen voordat je je lenzen in doet. Maar vergeet ook niet om je handen te wassen voordat je make-up aanbrengt. En het is belangrijk om regelmatig je make-upkwasten en sponsjes schoon te maken. Kwasten bevatten namelijk na een tijdje steeds meer bacteriën.

Je wilt natuurlijk niet met een vieze kwast je make-up aanbrengen. Je loopt dan het risico dat er bacteriën op je lens komen. Maak je kwasten en sponsjes daarom regelmatig schoon met warm water en zeep en laat de kwasten vervolgens aan de lucht drogen.

Deel je make-up niet met anderen

Je hebt misschien de vraag wel eens gehad: “Mag ik even je mascara lenen?”. Dit lijkt misschien heel onschuldig, maar om hygiënische redenen is het beter om cosmeticaproducten niet te delen met anderen. Producten als mascara, oogschaduw en crème in een potje kunnen namelijk bacteriën bevatten die een ontsteking kunnen veroorzaken. Ook lippenstift en lipgloss kun je beter niet delen met vrienden. Je weet nooit of iemand drager is van het herpesvirus, wat een koortslip tot gevolg kan hebben.

Pas op voor een oogontsteking of een allergische reactie

Gebruik producten waarvan je weet dat je huid er tegen kan. Veel mensen hebben goede ervaringen met hypoallergene producten. Gebruik je een nieuw product en merk je dat je huid rood wordt of geïrriteerd aanvoelt na het aanbrengen? Verwijder de make-up dan meteen. Het kan zijn dat je allergisch bent voor het product. Als je een gevoelige huid of gevoelige ogen hebt is het risico hierop groter. Heb je een oogontsteking? Gebruik dan tijdelijk geen make-up en gooi de oogmake-up die je hebt gebruikt weg. Zo voorkom je dat je weer last krijgt van een oogontsteking als je die producten later weer gaat gebruiken. Als je merkt dat de oogontsteking niet vanzelf weggaat kun je het beste een afspraak maken bij de huisarts of bij de opticien voor een oogcontrole.

Let op de houdbaarheidsdatum

Vergeet niet dat make-up een houdbaarheidsdatum heeft (net zoals dat lenzen een houdbaarheidsdatum hebben). Het is daarom belangrijk om je make-upproducten regelmatig te vervangen. Voor de meeste producten moet je dat elke 3 tot 6 maanden doen, ook als je het product niet vaak gebruikt. Let er ook altijd op dat je make-up niet in een te warme (of juist te koude) ruimte bewaart. Dit kan invloed hebben op de houdbaarheid van het product.

please wait