Goedkoper dan in de winkel

Multi-purpose lenzenvloeistof of lenzenvloeistof met peroxide?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten lenzenvloeistof verkrijgbaar. Op deze pagina leggen we je het verschil uit tussen twee bekende soorten lenzenvloeistof: multi-purpose lenzenvloeistof en lenzenvloeistof met peroxide.

Wat is multi-purpose lenzenvloeistof?

Multi-purpose lenzenvloeistof is tegenwoordig zeer populair. Deze lenzenvloeistof reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen. Het wordt ook wel alles-in-één lenzenvloeistof genoemd. Als je deze lenzenvloeistof gebruikt is het schoonmaken van je lenzen elke dag een fluitje van een cent.

Hoe je multi-purpose lenzenvloeistof moet gebruiken? Heel eenvoudig: doe je lens uit, doe een paar druppels lenzenvloeistof op je contactlens en wrijf de lens vervolgens voorzichtig schoon. Daarna doe je de lens in een lenzendoosje gevuld met de lenzenvloeistof, hier bewaar je de lens 's nachts in.

Alles-in-één lenzenvloeistof kun je gebruiken voor alle soorten zachte contactlenzen, inclusief silicone hydrogel lenzen. Deze lenzenvloeistof is dus bij uitstek geschikt voor maandlenzen en weeklenzen. Alles-in-één lenzenvloeistof is helaas niet geschikt voor harde contactlenzen.

Onze bestverkochte multi-purpose lenzenvloeistof

Ben je nu op zoek naar een effectieve multi-purpose lenzenvloeistof? Dan is Opti-Free Express van de bekende fabrikant Alcon een aanrader. Deze no-rub lenzenvloeistof is geschikt voor alle soorten zachte lenzen, inclusief de nieuwste soorten hydrogel lenzen en silicone hydrogel lenzen. Deze lenzenvloeistof verwijdert wel 99,9% van de bacteriën.1 

Deze lenzenvloeistof kun je bijvoorbeeld heel goed gebruiken als je Air Optix lenzen draagt. Deze milde maar effectieve lenzenvloeistof zorgt ervoor dat je lenzen en je ogen de hele dag fris blijven. Met deze lenzenvloeistof houden je lenzen tot wel 16 uur lang vocht vast.

Opti-Free Express lenzenvloeistof is heel makkelijk in gebruik. Deze lenzenvloeistof zorgt voor een optimale reiniging van je contactlenzen. Het is dan ook niet voor niets dan Opti-Free Express een van de bestverkochte lenzenvloeistoffen op onze website is en ook de nummer 1 van Europa is.2*

Heb je vaak last van droge of gevoelige ogen? Dan is deze lenzenvloeistof zeer geschikt. Want dankzij het desinfectiesysteem worden je ogen optimaal beschermd tegen bacteriën die ooginfecties kunnen veroorzaken. Het gebruik van Opti-Free Express lenzenvloeistof voorkomt daarnaast rode ogen en het vermindert de vorming van eiwitaanslag op lenzen. Hierdoor kun je met gemak je lenzen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat dragen, zonder dat je lenzen onprettig aan gaan voelen.

Wat onze klanten zeggen over Opti-Free Express
Wat is lenzenvloeistof met peroxide?

Een groot verschil tussen lenzenvloeistof met peroxide en alles-in-één lenzenvloeistof is dat je lenzenvloeistof met peroxide alleen kunt gebruiken op advies van je opticien. De reden hiervoor is dat deze soort lenzenvloeistof waterstofperoxide bevat. Het is dus belangrijk dat je van te voren goed wordt ingelicht over hoe je je lenzen hiermee schoonmaakt.

Als je lenzenvloeistof met peroxide gebruikt dan is het heel belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt en de lenzen minstens zes uur laat weken in de lenzenvloeistof voordat je ze weer in doet. De waterstofperoxide moet namelijk na gebruik geneutraliseerd worden (doe je dit niet dan kan dit pijnlijk zijn voor je ogen). Dit gebeurt door middel van het gebruik van een lenzendoosje met een neutralisatieschijf of door het gebruik van speciale neutralisatietabletten die je aan de lenzenvloeistof toevoegt in het lenzendoosje. Deze tabletten zorgen er ook voor dat eiwitaanslag van de lens wordt verwijderd.

Als je heel gevoelige ogen hebt dan is lenzenvloeistof met peroxide een aanrader. Deze soort lenzenvloeistof bevat namelijk geen conserveermiddelen. Daarnaast hebben lenzenvloeistoffen met waterstofperoxide een sterker desinfecterend vermogen.

Lenzenvloeistof met peroxide kan worden gebruikt voor alle soorten zachte contactlenzen, inclusief silicone hydrogellenzen. Het wordt niet aanbevolen voor harde lenzen.

Onze bestverkochte lenzenvloeistof met peroxide

Als je op zoek bent naar lenzenvloeistof met peroxide dan is AOSept Plus HydraGlyde een aanrader. Deze krachtige lenzenvloeistof op basis van waterstofperoxide is geschikt voor alle soorten zachte contactlenzen. AOSept Plus HydraGlyde maakt gebruik van de HydraGlyde-technologie van Alcon. Hierdoor worden je lenzen optimaal gereinigd. Ook zorgt deze lenzenvloeistof ervoor dat je lenzen vocht vast houden, wat ervoor zorgt dat de lens de hele dag prettig voelt op je oog.

Omdat deze waterstofperoxide-vloeistof geen conserveermiddelen bevat, is AOSept Plus HydraGlyde heel geschikt voor gevoelige ogen. AOSept Plus HydraGlyde beschikt over een verbeterde technologie voor het verwijderen van eiwitaanslag. Hierdoor worden je lenzen altijd perfect schoon, waar en wanneer je ze ook draagt.

De HydraGlyde Moisture Matrix-technologie zorgt ervoor dat de lenzenvloeistof in de contactlens wordt opgenomen. Daardoor wordt het hele lensoppervlak van vocht voorzien en blijven je ogen optimaal gehydrateerd.

Wat onze klanten zeggen over AOSept Plus HydraGlyde
Neem contact met ons op

Heb je vragen over lenzenvloeistof of over het dragen van lenzen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt onze klantenservice bereiken via de webchat, telefonisch (020 635 2310) of stuur een e-mail naar service@visiondirect.nl. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 19.00 uur.

1. Gabriel M. Antimicrobial Efficacy of multipurpose disinfecting solutions in the presence of contact lenses and lens cases. Eye & Contact Lens 2016:1-7.
2. Vision Needs Monitor 2018, Alcon data on file.


*Gebaseerd op de antwoorden van 3647 mensen die contactlenzen dragen op de vraag ""Welke lenzenvloeistof gebruikt u momenteel voornamelijk?

BETAALMOGELIJKHEDEN