Upgrade naar ELITE - code ELITELENS Upgrade nu

Lenzen dragen: alles wat je moet weten

Bij Vision Direct doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij als contactlensdrager het beste uit je lenzen kunt halen. Ons team van opticiens heeft daarom een overzicht gemaakt met life hacks, do's en don'ts en handige tips voor het dragen van lenzen.

Zwemmen met lenzen

Helaas is zwemmen met lenzen in geen goed idee. Als je gaat zwemmen met lenzen in loop je namelijk het risico op ooginfecties en geïrriteerde ogen. Wil je toch graag zwemmen? Dan raden we daglenzen aan. Op onze handige pagina over zwemmen met lenzen vind je alles wat je hierover moet weten. Ook vind je daar alternatieven voor contactlenzen dragen tijdens het zwemmen.

Slapen met lenzen

Je bent per ongeluk in slaap gevallen met je lenzen in. Je bent net wakker geworden en beseft wat er is gebeurd. Geen paniek, wij leggen je op onze pagina over slapen met lenzen stap voor stap uit wat je nu het beste kunt doen. Want door het gebrek aan zuurstof en hydratatie kan in slaap vallen met contactlenzen helaas vervelende gevolgen hebben.

Lens vast in oog

Heb je het idee dat je lens achter je oog is geraakt? Of dat je lens vast zit in je oog? Gelukkig kan een zachte lens niet vast komen te zitten achter je oog. Maar het kan wel vervelend zijn als je het gevoel hebt dat je je lens kwijt bent in je oog. Lees daarom onze tips over wat je het beste kunt doen als je denkt dat je je lens bent kwijtgeraakt in je oog.

Lenzen dragen tijdens het sporten

Sporten doe je het beste met lenzen in. Of je nu regelmatig sport of alleen maar af en toe: als je lenzen draagt tijdens het sporten kun je beter presteren en heb je een beter zicht. Lenzen geven je meer vrijheid dan een bril. Ook is het veiliger om geen bril te dragen tijdens het sporten. Draag je niet elke dag lenzen? Dan zijn daglenzen heel geschikt om te dragen tijdens het sporten.

Welke lenzen passen het beste bij jou?

Het draagpatroon van je lenzen houdt in hoe vaak je je lenzen vernieuwt: elke dag, elke maand of elke twee weken. Er zijn veel mogelijkheden en iedereen heeft een andere voorkeur. Wij hebben een handige gids voor je samengesteld om je te helpen beslissen welke lenzen het beste bij jou passen.

Switchen van maandlenzen naar daglenzen

Welke soort lenzen vind jij het handigste? Veel mensen vinden het fijner om daglenzen te dragen dan maandlenzen, omdat daglenzen heel handig en hygiënisch zijn in gebruik. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Draag je nu maandlenzen? Probeer dan eens te switchen van maandlenzen naar daglenzen.

Waar of niet waar: mythes over contactlenzen

Kan ik huilen met contactlenzen in? Kunnen lenzen bevriezen? Kan een contactlens kwijtraken in mijn oog? In onze handige gids lees je alles over de veelvoorkomende mythes over contactlenzen. Er zijn namelijk veel broodjeaapverhalen over lenzen. Het is natuurlijk altijd goed om voorzichtig te zijn met je lenzen, maar het is ook belangrijk om te weten wat waar is en wat onjuist is.

Lenzen dragen tijdens de wintersport

Als je gaat skiën, snowboarden of aan een andere wintersport doet, dan weet je vast hoe belangrijk het is om je ogen goed te beschermen tegen de zon. Contactlenzen met een uv-filter kunnen hierbij helpen. Ook zijn lenzen veel makkelijker te combineren met een skibril dan een bril. In onze gids lees je alles over waarom het zo handig is om lenzen te dragen tijdens de wintersport.

Lenzen dragen tijdens je favoriete bezigheden

Of je nu houdt van tuinieren of bakken: je kunt nog meer genieten van je hobby's als je lenzen draagt. Met contactlenzen kun je namelijk het maximale halen uit je dagelijkse activiteiten. Wat je ook aan het doen bent, met lenzen heb je meer bewegingsvrijheid.

Welke lenzenvloeistof moet ik gebruiken?

Er zijn zoveel verschillende soorten lenzenvloeistof verkrijgbaar dat het moeilijk kan zijn om de juiste lenzenvloeistof te kiezen. Welke soort lenzenvloeistof voor jou geschikt is hangt voornamelijk af van wat voor soort lenzen je draagt en hoe vochtig je ogen van nature zijn. Lees op onze pagina over alle verschillende soorten lenzenvloeistof welke lenzenvloeistof het meest geschikt is voor jouw lenzen en jouw ogen.

Lenzen voor droge ogen

Als je last hebt van droge ogen kan dat extra vervelend zijn als je contactlenzen draagt. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig dankzij alle ontwikkelingen op het gebied van contactlensonderzoek lenzen verkrijgbaar die heel comfortabel voelen, ook als je snel last hebt van droge ogen. We hebben daarom samen met ons team van opticiens gekeken welke lenzen het beste zijn voor droge ogen.

Voor het eerst lenzen dragen

Als je voor het eerst lenzen gaat dragen kan dat natuurlijk spannend zijn. We hebben daarom een handige gids samengesteld waarin je kunt lezen hoe je je het best kunt voorbereiden op het dragen van contactlenzen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Ook lees je wat je vooral wel en niet moet doen als je voor het eerst lenzen draagt.

De houdbaarheidsdatum van contactlenzen

Op je doosje met lenzen staat altijd een uiterste houdbaarheidsdatum. Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom dit eigenlijk is. Je kunt er alles over lezen op onze pagina over de houdbaarheidsdatum van contactlenzen. Hier lees je onder andere hoe lang lenzen houdbaar zijn, wat de houdbaarheid is van maandlenzen en of je contactlenzen kunt dragen die over datum zijn.

Upgrade naar silicone hydrogel lenzen

Het meest moderne materiaal waar lenzen van gemaakt kunnen worden is silicone hydrogel: een ademend materiaal dat populair is vanwege de hoge mate van hydratatie. Silicone hydrogel lenzen zijn ontworpen om meer zuurstof door te laten en om droge ogen te voorkomen. Probeer nu gratis onze everclear ELITE silicone hydrogel lenzen.

Lenzen en vakantie

Of je nu lang op vakantie gaat of alleen een weekendje weg: als je lenzen draagt is het handig om van tevoren goed na te denken over wat je mee moet nemen voor je lenzen. Om ervoor te zorgen dat je vakantie zo soepel mogelijk verloopt, hebben onze opticiens handige tips verzameld voor een zorgeloze vakantie met lenzen.

Douchen met lenzen

Stap je wel eens met je lenzen in onder de douche? Het is beter om dit niet te doen. In water zitten namelijk schadelijke bacteriën die kunnen vastkleven aan je lenzen. Dit kan zorgen voor een ooginfectie. Ook kan water de vorm van de lens veranderen, waardoor je een wazig zicht krijgt en de lens niet meer prettig zit op je oog. Lees er alles over in onze gids over douchen met lenzen.

Lenzenvloeistof mee in het vliegtuig

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan is het goed om te weten dat je je lenzenvloeistof en lenzen gewoon kunt meenemen in het vliegtuig. Zorg ervoor dat je je lenzen en andere oogverzorgingsproducten op de juiste manier in je bagage inpakt en je kan onbezorgd aan je vakantie beginnen. Lees alles over lenzenvloeistof in je handbagage meenemen in onze handige gids.

Een chalazion en contactlenzen

Wat is een chalazion (ook wel een hagelkorreltje genoemd)? Hoe kun je een chalazion voorkomen? En kun je lenzen dragen als je een chalazion hebt? Lees er alles over in onze handige gids over een chalazion en lenzen.