Daglenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Daglenzen zijn lenzen voor eenmalig gebruik en worden dagelijks vervangen voor extra helder en comfortabel zicht. We leveren een groot aanbod aan daglenzen, waaronder Dailies AquaComfort Plus, 1-Day Acuvue Moist en everclear ADM.

  Wat zijn daglenzen?

  Daglenzen zijn zo ontworpen dat je ze slechts 1 dag draagt en vervolgens weggooit. Ze worden ook wel ‘dagelijkse wegwerplenzen’ genoemd, maar er zijn ook veel contactlensmerken die het woord ‘dailies’ standaard in hun naam hebben verwerkt. Best wel verwarrend dus.

  Het belangrijkste om te onthouden is dat je deze lenzen slechts 1 keer kunt gebruiken. Hoe lang je ze kunt dragen hangt af van het merk, maar voor sommige soorten is dat tot wel 16 uur per dag. Nadat je ze hebt uitgedaan kunnen ze meteen vervangen worden door een nieuw paar, maar het is nooit de bedoeling dat je gebruikte lenzen weer opnieuw indoet.

  Over het algemeen is het de regel dat je je lenzen regelmatig vervangt, maar het vervangen van lenzen was daar voorheen veel te duur voor. Om lenzen langer mee te kunnen laten gaan, zonder dat daarbij werd gecompenseerd op het gebied van hygiëne en veiligheid, zijn daarom speciale reinigingsoplossingen en bevochtigingsmiddelen uitgevonden. Dankzij moderne materialen en technische processen kunnen contactlenzen nu zo gemaakt worden dat ze tegen een redelijke prijs regelmatig vervangen kunnen worden.

  Voor welke oogafwijkingen zijn daglenzen geschikt?

  • Daglenzen kunnen worden gebruikt bij bijziendheid (ookwel myopie genoemd)
  • Daarnaast kunnen daglenzen gebruikt worden bij verziendheid (hyperopie)
  • Er zijn ook torische daglenzen verkrijgbaar, geschikt voor astigmatisme
  • Multifocale daglenzen kunnen worden gebruikt om presbyopie tegen te gaan

  Waarom kiezen voor daglenzen?

  Veel mensen kiezen voor daglenzen omdat ze extra hygiënisch zijn. Hoewel maandlenzen en weeklenzen natuurlijk ook hygiënisch en comfortabel zijn, kunnen ze niet toppen aan de constante kwaliteit die je zult ervaren bij daglenzen.

  Hoe langer je contactlenzen draagt, hoe groter de kans dat eiwitafzetting en vuil zich ophoopt. Nou kun je de gevolgen hiervan natuurlijk beperken door je lenzen goed te reinigen waardoor ze nog steeds veilig zijn voor je ogen, maar het kan goed zijn dat ze niet zo prettig aanvoelen als wanneer je ze voor het eerst droeg.

  Zelfs de meest strikte reinigingsroutines zullen niet hetzelfde frisse gevoel geven als het dragen van nieuwe lenzen, of het nu premium of relatief goedkopen daglenzen zijn. Naast dat daglenzen hygiëne garanderen, kun je het verschil tussen dag- en maandlenzen voelen vanaf het moment dat je wisselt.

  Bovendien kun je met daglenzen een beter zicht verwachten. Vanwege blootstelling aan zowel de lucht als je ogen, kan het zijn dat je bij maandlezen de kwaliteit van je zicht met de dag achteruit voelt gaan. Wanneer je elke dag een nieuw paar lenzen draagt zal je zicht aan het einde van de maand minstens net zo helder zijn als aan het begin.

  Vaak dragen mensen daglenzen puur voor het gemak. In plaats van ze elke avond te moeten reinigen en op te bergen, kun je ze gewoon uit doen en naar bed gaan. De volgende dag hoef je vervolgens alleen maar een nieuw doosje te openen en je nieuwe lenzen in te doen. Het kost geen enkele moeite en je kunt er zeker van zijn dat je elke dag goed, comfortabel zicht hebt.

  Dagelijkse wegwerplenzen zijn ook een goede keus voor mensen die niet altijd lenzen dragen. Als je ze niet elke dag draagt kan het lastig zijn om bij te houden wanneer je je maand- of tweewekelijkse lenzen precies moet vervangen, aangezien je ze slechts 30 of 14 opeenvolgende dagen kunt dragen. Bij lenzen gemaakt voor enkel gebruik maakt het niet uit of er tijd tussenzit, aangezien ze toch niet zullen verlopen. Ideaal wanneer je lenzen enkel gebruikt tijdens bijvoorbeeld het sporten of uitgaan.

  Advies bij het kiezen van daglenzen

  Welk type daglens je kiest hangt af van je behoeftes. Als je last hebt van droge of geïrriteerde ogen, is het belangrijk dat je lenzen kiest die dit niet erger maken. In dat geval kun je zoeken naar lenzen met een hoog watergehalte of zuurstofdoorlaatbaarheid, zoals 1-Day Acuvue Moist, Dailies AquaComfort Plus of 1 Day Acuvue TrueEye.

  Aangezien UV-schade zich opbouwt, zal alles wat je doet om je ogen te beschermen verslechting door middel van blootstelling tegengaan. Hoewel zonnebrillen altijd de beste bescherming bieden, kun je er ook voor kiezen om daglenzen te dragen met UV-blokkering, een technologie die een extra beschermlaag tegen zonschade biedt. Goede daglenzen met UV-blokkering zijn onder andere Clariti 1 Day en 1-Day Acuvue Moist.

  Sommige merken, zoals 1-Day Acuvue Moist en Proclear 1-Day hebben ook hanteringstinten. Deze maken het een stuk makkelijker om de lenzen in te doen, waardoor ze een perfecte keus zijn voor mensen die voor het eerst lenzen dragen.

  Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van nieuwe lenzen is natuurlijk de prijs. Hoewel daglenzen meestal duurder zijn dan maandlenzen, zijn er genoeg betaalbare daglenzen waarvan de kwaliteit uitstekend is. Everclear 1-Day en Aura ADM bieden betaalbare lenzen van groot comfort die bovendien uitstekend zicht bieden.

  Als je het gewend bent om huismerklenzen te dragen van bijvoorbeeld Kruidvat of Specsavers, is het goed om te weten dat je diezelfde lenzen ook online kunt krijgen. Huismerklenzen zijn namelijk precies hetzelfde als merklenzen van andere fabrikanten die je online kunt bestellen:

  Soorten daglenzen

  Sommige daglenzen, zoals 1-Day Acuvue Moist en Proclear 1 Day, zijn gemaakt van een zacht materiaal dat hydrogel heet. Dit materiaal bestaat al een hele tijd, maar de nieuwe hydrogellenzen die fabrikanten maken zijn tegenwoordig heel populair. Fabrikanten kiezen vaak voor hydrogellenzen omdat deze veel water bevatten waardoor ze veel gekozen worden door mensen die last hebben van droge ogen.

  Siliconenhydrogel daglenzen zijn een van de meest populaire lenssoorten en worden meestal gekozen omdat ze extra ademend zijn. Deze daglenzen laten een grotere hoeveelheid zuurstof door via de lens naar het hoornvlies, wat resulteert in witte ogen die er fris en gezond uitzien.

  Als je astigmatisme hebt, dien je op zoek te gaan naar contactlenzen die zo zijn ontworpen dat ze goed en stevig op je ogen passen. Deze lenzen worden ook wel torische lenzen genoemd en komen in verschillende vormen en maten, waaronder de daglens. Veel topmerken van daglenzen verkopen torische modellen, waaronder Acuvue Moist for Astigmatism en Proclear 1 Day Toric.

  Als je zicht is verslechterd door presbyopie kun je in plaats van een bril met bifocale of varifocale glazen ook voor multifocale daglenzen kiezen. Deze lenzen maken het wisselen van focus dichtbij en ver weg gemakkelijker zonder dat je daar een bril voor nodig hebt. Net als torische lenzen, worden multifocale lenzen door de meeste topmerken aangeboden, zoals 1-day Acuvue Moist Multifocal en Dailies AquaComfort Multifocal.

  Onze populairste daglenzen:

  Op zoek naar daglenzen? Bekijk onze best verkochte lenzen hieronder:

  1-Day Acuvue Moist

  1-Day Acuvue Moist

  1-Day Acuvue Moist gebruikt LACREON® technologie voor het ontwikkelen van een vochtkussen tussen het oog en de lens, waardoor ze geschikt zijn voor droge ogen. Ze hebben ook een 1-2-3 indicator om er zeker van te zijn dat de lens niet binnenstebuiten zit.

  Focus Dailies All Day Comfort

  Focus Dailies All Day Comfort

  Deze daglenzen zijn gemaakt van licht, flexibel materiaal waardoor ze stevig zitten. Dankzij de blink-activatie technologie wordt er geleidelijk aan vocht in het oog vrijgelaten. Hierdoor zijn de Focus Dailies extra comfortabel en blijven je ogen altijd gehydrateerd.

  Dailies AquaComfort Plus

  Dailies AquaComfort Plus

  Vanwege een hoog watergehalte zijn deze lenzen ideaal voor droge ogen. De ultra-dunne lens zorgt voor zowel comfort als een stevige pasvorm en de hanteringstint maakt dat ze eenvoudig in- en uit te nemen zijn.

  1-Day Acuvue TrueEye

  1-Day Acuvue TruEye

  Deze lenzen zijn gemaakt van siliconenhydrogel, waardoor ze extra ademend zijn en een betere UV-bescherming bieden om zonschade te beperken. HYDRACLEAR® 1 technologie zorgt voor extra vocht om ervoor te zorgen dat de ogen gezond en comfortabel aanvoelen.

  1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

  1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

  Deze torische lenzen gaan de gevolgen van astigmatisme tegen en gebruiken LACREON® technologie om een vochtkussen tussen het oog en de lens te ontwikkelen. Ze zijn zo ontworpen dat de lens altijd stevig blijft zitten waardoor het zicht constant helder is.

  Dailies Total 1

  Dailies Total 1

  Dailies Total 1 zjin ’s werelds eerste lenzen met watergradiënt en houden je ogen de hele dag door volledig gehydrateerd. Het ultra gladde oppervlak vermindert wrijving bij het knipperen. Deze extreem comfortabele lenzen kunnen tot wel 16 uur per dag gedragen worden.

  everclear ADM 1 Day

  everclear ADM 1 Day

  Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden deze lenzen het gemak van daglenzen tegen een lage prijs. Dankzij een hoog watergehalte houden ze de ogen de hele dag vochtig en doordat ze van een zachte hydrogel zijn gemaakt zitten ze comfortabel en stevig.

  Clariti 1 day

  Clariti 1 day

  Deze flexibele siliconenhydrogel lenzen zitten comfortabel en stevig en bieden bovendien UV-blokkering waardoor ze een extra beschermingslaag bieden tegen schadelijke UV-straling. WetLoc™ technologie houdt vocht vast in het lensmateriaal waardoor je ogen de hele dag gezond aanvoelen.

  SofLens Daily Disposable

  SofLens Daily Disposable

  SofLens Daily Disposable gebruikt ComfortMoist™ technologie om je ogen de hele dag vochtig te houden. De high definition lenzen verminderen wazig zicht en verblinding en garanderen daarmee helder en scherp zicht. De lens is zo dun dat ze de hele dag comfortabel aanvoelt.

  Focus Dailies Toric

  Focus Dailies Toric

  Deze torische lenzen zijn speciaal ontworpen om mensen met astigmatisme een beter zicht te bieden, en bevatten een geavanceerd ontworp voor een consistente en comfortabele pasvorm. Ze zijn gemaakt met Lightstream® technologie waardoor de ultra dunne lens eiwitaanslag tegengaat.

  Overige informatie

  Meer informatie nodig over het online aanschaffen van contactlenzen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina’s:

 • Filters:
  Merk
  Soort
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetisch
   Prijs – Laagste eerst
   Prijs – Hoogste eerst
   43 producten gevonden