Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

In de winter goed voor je ogen zorgen

dinsdag 10 januari 2023 door Vision Direct

Schaatsers in een winters landschap

Heb je in de winter vaak last van droge ogen en droge lenzen? Dat kan komen door de koude lucht buiten. Maar ook de droge lucht in huis zorgt er vaak voor dat je ogen droog aanvoelen. Als je hier snel last van hebt is het belangrijk om in deze tijd van het jaar extra goed voor je ogen en voor je lenzen te zorgen. Lees onze handige tips om erachter te komen hoe je in de winter zonder problemen je lenzen kunt dragen.

Droge ogen? Gebruik oogdruppels!

Gezin-op-de-ijsbaan

Als het winterweer is met een gure koude wind is het natuurlijk heerlijk om lekker binnen bij de kachel te zitten. Of ga je toch liever de deur uit als het koud is? Wat je ook gaat doen, in beide gevallen kan de lucht zorgen voor droge ogen. Harde wind kan je ogen irriteren en als de verwarming binnen hoog staat merk je dat je lenzen snel droog aanvoelen. Oogdruppels brengen in zo'n geval meteen verlichting.

Bestel everclear oogdruppels

Oogdruppels hydrateren je ogen. Door het gebruik van oogdruppels voelen je lenzen meteen weer prettiger en comfortabeler aan. Je hoeft dus geen last te krijgen van pijnlijke of droge ogen als je in de kou de deur uit gaat.

Hydratatie is belangrijk

In de winter is het ook belangrijk om veel water te drinken. Je maakt je ogen daar namelijk blij mee, want alleen als je lichaam voldoende gehydrateerd blijft kunnen je ogen voldoende traanvocht aanmaken. Het hoeft natuurlijk niet per se water te zijn: thee helpt ook om de symptomen van droge ogen te voorkomen. Niet alleen je ogen hebben vocht nodig, ook de huid rondom je ogen moet worden gehydrateerd. Deze huid is namelijk de dunste huid van je lichaam. Gebruik daarom een zachte dagcrème of een speciale oogcrème om de huid rondom je ogen extra goed te verzorgen.

Bescherm je ogen tegen uv-straling

Blonde vrouw met roze jas en blauwe sjaal en muts in de sneeuw

Er is niets fijner dan een winterse dag waarop de zon volop schijnt. En natuurlijk helemaal leuk als er ook nog sneeuw ligt! Zorg er wel voor dat je ook in de winter je ogen goed beschermt tegen uv-straling. Draag als de zon schijnt een goede zonnebril. Naast het dragen van een zonnebril is het ook handig om te kiezen voor lenzen met een uv-filter. Op die manier zorg je ervoor dat je ogen gezond blijven.

Kies bijvoorbeeld voor everclear ELITE. Deze comfortabele daglenzen beschikken over een uv-filter. Daarnaast hebben deze zachte lenzen een hoge mate van zuurstofdoorlaatbaarheid. Je ogen krijgen met deze lenzen de hele dag de juiste hoeveelheid zuurstof.

Stap over op daglenzen

Als je maandlenzen draagt en je hebt in de winter snel last van geïrriteerde of tranende ogen dan kan het helpen om over te stappen op daglenzen. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Aan het eind van de dag gooi je de lenzen weg en de volgende ochtend gebruik je weer nieuwe contactlenzen. Het voordeel van daglenzen is dus ook dat je geen lenzenvloeistof of lenzendoosje meer nodig hebt.

Ga je voor de eerste keer lenzen dragen? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij je opticien. De opticien kan je ogen testen om te kijken wat je sterkte is voor contactlenzen. De sterkte voor lenzen is namelijk anders dan de sterkte van je bril. De opticien kan je je lenzenvoorschrift meegeven en advies geven over de merken die bij jou passen.

Oogoefeningen voor vermoeide ogen

Als je de hele dag naar een computerscherm kijkt is er de kans dat je op den duur last krijgt van vermoeide ogen. Dit wordt ook wel computerogen genoemd. Het is daarom goed om regelmatig weg te kijken van je scherm en in de verte te kijken. Dat geeft je ogen even rust. Een goede regel hiervoor is de 20-20-20-regel: kijk elke 20 minuten 20 seconden lang naar iets op 20 voet afstand (dat is ongeveer 6 meter). Of doe elk uur een paar oogoefeningen voor vermoeide ogen. Probeer ook om in je lunchpauze de deur uit te gaan voor een wandeling of een rondje hardlopen. Je geeft je ogen dan rust door in de verte te kijken, in plaats van naar een computerscherm of telefoonscherm.

Onze beste daglenzen: everclear ADM

everclear ADM

Deze everclear ADM daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze lenzen hebben een hoog watergehalte, waardoor je ogen de hele dag comfortabel voelen. De lenzen beschikken over een uv-filter, dit helpt je ogen te beschermen tegen de zon. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Heel makkelijk en hygiënisch dus!

Deze zachte lenzen zijn heel geschikt als je voor het eerst lenzen gaat dragen, maar natuurlijk ook als je al jarenlang aan lenzen gewend bent.

Ontdek everclear ADM

Vragen over lenzen?

Heb je vragen over het dragen van lenzen of het online bestellen van lenzen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar via service@visiondirect.nl, telefoon (020 635 2310) en webchat.

Gerelateerde artikelen

please wait