Contactlenzen proberen

Wil je eens andere lenzen proberen?

Draag je al langere tijd contactlenzen en wil je eens een ander type proberen? Of wil je binnenkort aan lenzen beginnen en wil je eens kijken welke opties je hebt? Het is in ieder geval de moeite waard om je goed te oriënteren, want het vinden van de juiste lenzen voor jouw voorschrift en de vorm van jouw ogen betekent veel voor de gezondheid van je ogen en je draagcomfort.

Vision Direct heeft alle bekende merken van een groot aantal fabrikanten op voorraad dus het is eenvoudig eens vergelijkbare lenzen te proberen, over te stappen op een meer geavanceerd type lenzen of van maandlenzen naar vergelijkbare daglenzen over te stappen. Natuurlijk is het altijd een goed idee om eerst met je opticien te overleggen voordat je overstapt. Je kunt ook contact opnemen met onze huisopticien Benjamin via benjamin@visiondirect.nl.

Het dragen van de juiste contactlenzen kan:

  • hoofdpijn of vermoeidheid verminderen die wordt veroorzaakt door spanning op de ogen;

  • je van een prettiger zicht laten genieten;

  • je ogen vochtig houden en symptomen van droge ogen tegengaan;

  • je concentratie verbeteren als je huidige lenzen niet fijn zitten.

Hoe weet ik of ik van lenzen moet veranderen?

Als je snel last hebt van droge of branderige ogen of anderzijds last hebt van het dragen van contactlenzen en ze maar een paar uur in kunt houden of als je last krijgt aan het eind van de dag, dan kan het zijn dat een ander type lenzen beter bij je past.

Upgrade naar populaire lenzen

De contactlenstechnologie ontwikkelt zich snel en lenzen veranderen constant. Nieuwe materialen zoals silicone hydrogel kunnen het draagcomfort van lenzen drastisch verbeteren en meer zuurstof tot het oog toelaten zodat je ze langer aan één stuk door kunt dragen.

Onze ervaren opticiens raden de volgende upgrades aan voor populaire dag- en maandlenzen: