Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Terug naar school: onze vijf tips

vrijdag 27 augustus 2021 door Vision Direct

Een moeder brengt haar kinderen op de bakfiets naar school>

De zomervakantie is weer afgelopen en ineens moet er weer veel geregeld worden. Heeft iedereen voldoende schriften en mappen? Waar zijn de broodtrommels en drinkbekers? Moet er nog een fiets gerepareerd worden? Het kan soms even stressen zijn aan het begin van het nieuwe schooljaar. Om het wat makkelijker voor je te maken, hebben we een lijst gemaakt met tips voor wanneer de kinderen weer terug naar school gaan. Met natuurlijk ook tips om zo goed mogelijk voor je ogen en lenzen te zorgen.

Maak een afspraak voor een oogtest

Een jongetje krijgt een oogtest

Het is belangrijk om regelmatig de ogen van je kind te laten checken bij de opticien. Dit omdat het gezichtsvermogen van kinderen zich snel ontwikkelt. Het is handig om in de zomervakantie een afspraak te maken bij de opticien voor een oogtest voor kinderen. Je weet dan zeker dat je kind na de vakantie op school een goed zicht heeft en alles in de klas goed kan zien. Mocht je kind lenzen of een bril dragen of nodig hebben, dan weet je zeker dat het voorschrift zo recent mogelijk is. En je bent dan nog op tijd om een nieuwe bril te laten maken of lenzen met een nieuw voorschrift te bestellen.

Volgens onze opticiens bij Vision Direct kunnen kinderen probleemloos contactlenzen dragen. Lenzen zijn een volkomen veilige manier om het zicht van een kind te corrigeren. Er is geen leeftijdsgrens voor kinderen, een opticien kan per geval beoordelen of een kind klaar is om lenzen te gaan dragen.

Een handige planner

Waarschijnlijk herken je het wel: na de zomervakantie loopt je agenda meteen weer vol. Maak daarom gebruik van een weekplanner of maandplanner, zodat je een goed overzicht hebt van je eigen planning en van de naschoolse activiteiten van je kind(eren). Ook kun je er sportdagen, schoolreisjes en belangrijke proefwerken op zetten. Hang de kalender op in de keuken, zodat het hele gezin kan zien wat de komende week de prioriteiten zijn.

Het bestellen van lenzen hoef je tegenwoordig niet meer op de kalender te zetten. Want dankzij de handige reminder die je van ons ontvangt weet je precies wanneer je weer nieuwe lenzen moet bestellen bij Vision Direct. En bestel je op werkdagen voor 22.00 uur, dan krijg je je lenzen supersnel thuisbezorgd.

Een meisje pakt haar rugtas in

Gezond eten

Dat gezond eten belangrijk is weet je natuurlijk al. Maar juist als je kind weer naar school gaat is het extra belangrijk om te letten op gezonde voeding. Zo zijn sommige soorten groente en fruit heel gezond voor je ogen. Met gezonde voeding versterk je het immuunsysteem van je kind. Ook kan gezonde voeding helpen bij het voorkomen van oogaandoeningen op latere leeftijd (zoals staar en glaucoom).

Bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli zijn enorm gezond voor je ogen. Ook vis (zoals tonijn en zalm), bosbessen en sinaasappels zijn goed voor de gezondheid van je ogen. Dus vergeet die kleffe boterhammen en droge mueslirepen en maak een gezond lunchpakketje klaar voor je kind. Online kun je veel ideeën vinden voor gezonde lunchpakketjes die makkelijk in een broodtrommel mee te nemen zijn.

Zorg voor een slaaproutine

Wil je beter slapen zonder wakker te worden met wallen onder je ogen? Dan kan een goede avondroutine zeker helpen. Een avondroutine kan een gunstig effect hebben op de nachtrust van het hele gezin, het humeur en de productiviteit. Je kunt ermee beginnen door iedereen aan te moedigen om 's avonds zo min mogelijk naar een scherm te kijken. De langdurige blootstelling aan blauw licht van een telefoon, laptop of iPad kan namelijk zorgen voor vermoeide ogen en droge ogen. Ook de hele avond tv kijken kan zorgen voor droge ogen.

Teveel blauw licht van een scherm kan er daarnaast voor zorgen dat de natuurlijke productie van melatonine (het hormoon dat je slaperig maakt) stopt, waardoor een kind niet voldoende slaap krijgt. Leer je kind dat slapen met lenzen niet goed is. Als je kind 's avonds voor het slapen gaan een douche neemt is het goed om de lenzen uit te doen voor het douchen. Voor kinderen zijn daglenzen enorm handig. Aan het eind van de dag gooi je de lenzen gewoon weg en de volgende dag doe je een nieuw setje lenzen in. Geen gedoe dus met lenzen schoonmaken met lenzenvloeistof.

Handen goed wassen

De afgelopen tijd is er natuurlijk veel aandacht geweest voor het belang van handen wassen. En zeker als je kind weer naar school gaat is het extra belangrijk om hier extra goed op te letten. Mocht je kind contactlenzen dragen, dan zijn schone handen natuurlijk erg belangrijk bij het indoen van lenzen en uitdoen van lenzen. Met vieze handen een contactlens aanraken kan resulteren in een vieze lens, wat in sommige gevallen helaas kan zorgen voor een oogontsteking (ook wel conjunctivitis genoemd).

Er zijn twee belangrijke dingen waar je op moet letten als je lenzen draagt. Ten eerste is het belangrijk om je handen ten minste twintig seconden te wassen met water en zeep. Ten tweede is het belangrijk om je handen goed af te drogen voordat je je lenzen aanraakt. Is er geen zeep in de buurt? Dan zijn Vision Direct zeepblaadjes een uitkomst. Deze velletjes kan je kind gebruiken wanneer hij of zij de handen wil desinfecteren, maar wanneer er geen zeep of handgel is.

Een doos everclear ELITE contactlenzen

Probeer gratis daglenzen

Daglenzen zijn enorm handig om te dragen voor zowel volwassenen als kinderen. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw paar lenzen. En als een lens vies wordt (bijvoorbeeld tijdens het sporten of buitenspelen) dan pak je gewoon een nieuwe lens. Wil je daglenzen wel eens uitproberen voor jezelf of voor je kind? Bestel dan gratis onze everclear ELITE daglenzen. Deze zachte lenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Het uv-filter in de lens helpt je ogen te beschermen tegen de zon. Met de code ELITE5 kun je nu gratis vijf dagen everclear ELITE lenzen uitproberen.Je ontvangt dan in totaal 10 lenzen gratis.

Probeer nu gratis

please wait