Goedkoper dan in de winkel

Oogdruppels zonder conserveermiddel

Als je regelmatig last hebt van droge of geïrriteerde ogen dan zijn oogdruppels een uitkomst. Oogdruppels zorgen meteen voor verlichting, waardoor je geen last meer hebt van dat branderige gevoel in je ogen. Gelukkig kun je de meeste oogdruppels gewoon gebruiken in combinatie met je lenzen.


Er zijn veel verschillende oogdruppels (ook wel kunsttranen genoemd) op de markt. Een van die soorten is nu in opkomst: oogdruppels zonder conserveermiddel. Deze oogdruppels zijn heel mild voor je ogen. Het is dan ook niet voor niets dat oogdruppels zonder conserveermiddel steeds populairder zijn bij onze klanten. Als je op zoek bent naar oogdruppels zonder conserveermiddel dan ben je bij Vision Direct aan het juiste adres. Op onze website vind je meerdere soorten oogdruppels die geen conserveermiddel bevatten: perfect om te gebruiken als je contactlenzen draagt. Lees snel verder om meer te weten te komen over het verschil tussen oogdruppels met conserveermiddel en oogdruppels zonder conserveermiddel.

Last van conserveermiddelen

Veel oogdruppels bevatten conserveermiddel om de oogdruppels langer houdbaar te maken en om te voorkomen dat er ziekteverwekkers in de ogen komen. Als het flesje oogdruppels geen steriele sluiting heeft krijgen bacteriën namelijk de kans zich te nestelen in het flesje. De conserveermiddelen moeten dus de groei van de bacteriën voorkomen. Maar onderzoek heeft aangetoond dat conserveermiddel geen volledige bescherming biedt tegen deze ziektekiemen.


Vaak bevat een flesje oogdruppels met conserveermiddel na verloop van tijd namelijk alsnog bacteriën en ziektekiemen. Daarbij merken veel mensen dat hun ogen niet goed reageren op de conserveermiddelen in oogdruppels. De oogdruppels doen dan niet waarvoor ze bedoeld zijn en de druppels zorgen ervoor dat iemand bij langdurig gebruik juist meer last krijgt van zijn of haar ogen. Mensen die gevoelig zijn voor conserveermiddel in oogdruppels kunnen bijvoorbeeld last krijgen van:


• Een allergische reactie op de conserveermiddelen

• Geïrriteerde en branderige ogen

• Nog meer last van droge en pijnlijke ogen

Vicieuze cirkel

Mensen die oogdruppels met conserveermiddel gebruiken merken soms dat ze méér klachten van droge ogen ervaren en dat de ogen geïrriteerd voelen. Dit kan komen door een reactie op de conserveermiddelen in de oogdruppels. Sommige conserveermiddelen kunnen namelijk zorgen voor kleine beschadigingen in het buitenste laagje van het hoornvlies. Wat er dan meestal gebeurt is dat mensen meer gaan druppelen om de droge ogen te behandelen. Maar door het conserveermiddel in de oogdruppels wordt de allergische reactie juist erger. Hierdoor ontstaat er een vicieuze cirkel, waarbij het oog elke keer gevoeliger wordt en onprettig aanvoelt nadat er is gedruppeld. Conserveermiddelvrije oogdruppels bieden in zo’n geval uitkomst.

Waarom oogdruppels zonder conserveermiddel gebruiken

Gelukkig zijn er steeds meer oogdruppels zonder conserveermiddel verkrijgbaar. Deze oogdruppels zijn een stuk zachter voor je ogen en voor je contactlenzen, je kunt ze daarom zo vaak gebruiken als je wilt. Er zijn tegenwoordig oogdruppels verkrijgbaar in een flesje dat speciaal ontworpen is om ervoor te zorgen dat bacteriën niet de kans krijgen zich te nestelen in het flesje. Je kunt de oogdruppels daardoor op een hygiënische manier blijven gebruiken. Ook zijn er oogdruppels zonder conserveermiddel verkrijgbaar in een kleine hoeveelheid die je eenmalig gebruikt.


Als je gevoelige ogen hebt of eerder last hebt gehad van een allergische reactie op oogdruppels, dan zijn oogdruppels zonder conserveermiddel aan te raden. Overgevoeligheid voor conserveermiddelen komt vaak voor; oogdruppels die geen conserveermiddel bevatten zijn dan een uitkomst.

Systane ULTRA Preservative-Free oogdruppels van het bekende merk Alcon zijn speciaal gemaakt om snel verlichting te bieden bij symptomen van droge ogen. Deze oogdruppels bevatten geen conserveermiddelen. Als je snel last hebt van droge ogen omdat je in een ruimte bent met droge lucht door de airconditioning of verwarming raden wij deze oogdruppels aan. En een groot voordeel: je kunt ze gewoon gebruiken als je je contactlenzen in hebt.


Deze oogdruppels zijn gemaakt met het natuurlijke gelvormende ingrediënt HP-Guar. Dit creëert een laagje op het hoornvlies waardoor je ogen goed worden bevochtigd. Dit flesje Systane Ultra Preservative-Free oogdruppels maakt gebruik van de gepatenteerde PureFlow™-technologie. Dankzij het klepje in de hals van het flesje komt er per keer één druppel uit. Hierdoor kunnen bacteriën niet het flesje binnendringen, dus je kunt deze oogdruppels hygiënisch blijven gebruiken. Ook kun je hierdoor met meer precisie de oogdruppels in je oog druppelen.

Bestel nu
Oorzaak van droge ogen

Als je last hebt van droge ogen kan dit verschillende oorzaken hebben, externe factoren spelen vaak een rol. Zo krijgen veel mensen last van droge en gevoelige ogen als ze de hele dag achter een computer werken. In de winter zorgt de verwarming binnen vaak voor droge lucht, waardoor je ogen en contactlenzen ook snel droog aanvoelen. Terwijl in de zomer de airconditioning er juist voor kan zorgen dat je ogen droog aan gaan voelen. Leeftijd kan ook van invloed zijn: veel mensen merken dat ze meer last krijgen van droge ogen naarmate ze ouder worden. Sommige vrouwen krijgen last van droge ogen tijdens de zwangerschap.


Wat de oorzaak ook is: als je last hebt van droge, gevoelige of branderige ogen dan raden wij gebruik van oogdruppels aan als medisch hulpmiddel. Oogdruppels die geen conserveermiddel bevatten zijn extra zacht voor je ogen en voor je contactlenzen.

Systane HYDRATION oogdruppels bevatten geen conserveermiddelen. Deze oogdruppels zorgen ervoor dat je ogen en contactlenzen optimaal worden gehydrateerd als je last hebt van droge en gevoelige ogen. Deze oogdruppels zijn zeer geschikt als je op zoek bent naar oogdruppels die langer bescherming en hydratatie bieden.


Deze oogdruppels van Alcon kun je ook gewoon gebruiken terwijl je je contactlenzen draagt. De conserveermiddelvrije formule helpt het vochtgehalte van droge ogen te herstellen en de HydroBoost-technologie brengt langdurige verlichting bij droge en gevoelige ogen.

Merk je onvoldoende effect van de oogdruppels of heb je langere tijd veel last van droge ogen? Breng dan een bezoek aan de opticien. De opticien kan een oogtest doen en kijken hoe het staat met de gezondheid van je ogen.

BETAALMOGELIJKHEDEN