Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Lenzenvloeistof meenemen in het vliegtuig

Twee handen houden een oranje koffer vast

Draag je lenzen en ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan is het goed om te weten dat je je lenzenvloeistof gewoon in je handbagage mee kunt nemen. Heel handig dus als je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen draagt! Zorg ervoor dat je je lenzen en andere oogverzorgingsproducten op de juiste manier inpakt en je kan onbezorgd aan je vakantie beginnen.

Natuurlijk kun je naast lenzenvloeistof ook lenzen en oogdruppels meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Lees verder om erachter te komen wat de regels precies zijn voor het meenemen van lenzenvloeistof in het vliegtuig.

Hoeveel lenzenvloeistof mag ik meenemen in het vliegtuig?

Je mag lenzenvloeistof meenemen in je handbagage in een flesje van maximaal 100 ml. Dit flesje lenzenvloeistof van 100 ml moet je samen met andere vloeistoffen die je meeneemt in een doorzichtig hersluitbaar zakje doen van maximaal 1 liter (deze zakjes hebben vaak een formaat van ongeveer 20 cm bij 20 cm). Je kunt natuurlijk meerdere van deze kleine flesjes lenzenvloeistof in reisformaat meenemen in dat plastic zakje, zolang alles maar in één zakje past en het bij elkaar niet meer dan 1 liter is. Zorg ervoor dat het plastic zakje goed sluit en dat alle vloeistoffen er in passen. Haal het zakje op tijd uit je handbagage om te laten zien bij de bagagecontrole.

Maak je een lange vlucht omdat je lang op vakantie gaat? In de bagage of extra tas die je incheckt mag je natuurlijk zoveel flessen van je favoriete lenzenvloeistof in grotere verpakkingen meenemen als je wilt.

Een flesje everclear REFRESH lenzenvloeistof in reisformaat

Probeer everclear REFRESH lenzenvloeistof in reisformaat

Deze everclear REFRESH lenzenvloeistof zit in een klein flesje van 60 ml. Een superhandig kleine flacon om mee te nemen als je gaat vliegen. Deze lenzenvloeistof reisverpakking is geschikt voor alle soorten zachte contactlenzen (inclusief silicone hydrogel lenzen). Dankzij de milde en natuurlijke formule is everclear REFRESH zeer geschikt voor gevoelige ogen. Dankzij het kleine formaat past dit flesje makkelijk in je handbagage.

Probeer nu everclear REFRESH lenzenvloeistof

Kan ik contactlenzen meenemen in het vliegtuig?

Ja, dat kan. Het is geen probleem om je lenzen mee te nemen als je met het vliegtuig reist. Je mag in het vliegtuig een voorraad lenzen meenemen in zowel je handbagage als in de ingecheckte ruimbagage. Als je lenzen in je handbagage meeneemt in een blisterverpakking dan valt dit niet onder de vloeistofregels.

Je kunt ook een extra setje lenzen meenemen in een lenzendoosje met lenzenvloeistof. Ook is het handig om een klein flesje lenzenvloeistof mee te nemen voor het geval je je lenzen onderweg uit wilt doen of als je in het vliegtuig last krijgt van droge ogen. Let er wel op dat de lenzenvloeistof in een flesje van 100 ml (of minder) zit.

Kun je contactlenzen dragen in het vliegtuig?

In het vliegtuig kun je natuurlijk lenzen dragen. Lenzen zijn doorgaans een prettigere optie dan een bril als je gaat reizen. Helaas kan de droge lucht in de cabine er wel voor zorgen dat je ogen droog gaan aanvoelen. Maar dit is gelukkig makkelijk te verhelpen met oogdruppels. Als je een dutje doen wil doen in het vliegtuig dan is het beter om je lenzen uit te doen. Dit omdat het niet goed is om te slapen met lenzen in. Dus neem een lenzendoosje mee en een flight-pack lenzenvloeistof als je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen draagt. Als je daglenzen draagt kun je makkelijk een nieuw setje lenzen meenemen. Je kunt de lenzen die je draagt dan gewoon weggooien en als je wakker wordt weer een nieuw setje daglenzen in doen.

Een doosje everclear ELITE lenzen wordt ingepakt

Probeer everclear ELITE gratis

Probeer nu helemaal gratis everclear ELITE daglenzen. Want daglenzen zijn perfect om te dragen tijdens een vakantie. De populaire everclear ELITE contactlenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze zachte daglenzen zijn enorm comfortabel. Deze lenzen zorgen voor een optimale hydratatie van droge ogen, perfect dus om te dragen als je op reis bent. Deze zachte daglenzen zijn gemaakt van silicone hydrogel. Je kunt deze lenzen tot wel 12 uur lang per dag dragen, zonder dat je onderweg last krijgt van geïrriteerde ogen. Het uv-filter in deze lens helpt je ogen op je plaats van bestemming te beschermen tegen schadelijke uv-stralen van de zon.

Probeer GRATIS everclear ELITE

Hoe pak ik lenzen in als ik ga vliegen?

Contactlenzen kun je heel makkelijk meenemen op vakantie in onze handige Essentials pack voor maandlenzen en Essentials pack voor daglenzen. Hierin vind je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je lenzen. In beide packs vind je een handig toilettasje voor je lenzen. Hierin neem je makkelijk een extra voorraad lenzen mee. En als je lenzenvloeistof meeneemt tijdens je reis dan zijn flesjes lenzenvloeistof in reisformaat een uitkomst. Deze kleine flesjes kun je heel makkelijk meenemen in je handbagage, zonder dat ze veel ruimte innemen of gaan lekken in je tas.

Producten zoals bijvoorbeeld shampoo en douchegel kun je makkelijk overgieten van een grote fles naar een klein flesje. Dit raden we niet aan voor lenzenvloeistof. Lenzenvloeistof moet je bewaren in de oorspronkelijk fles waarin je de lenzenvloeistof hebt gekocht. Dit vanwege de hygiëne. Ook is het belangrijk dat je je lenzen altijd ‘s nachts bewaart in lenzenvloeistof van een goede kwaliteit. En zorg ervoor dat je je lenzenvloeistof niet vergeet, zodat je altijd voldoende bij je hebt tijdens de vakantie.

Vijf tips voor vliegen met contactlenzen

Een vrouw pakt haar toilettas in
  1. Kies voor daglenzen: Daglenzen zijn de laatste jaren enorm populair en dat is niet voor niets: daglenzen laten enorm veel zuurstof door en zorgen voor een optimale hydratatie van je ogen. En ook handig: met daglenzen heb je geen lenzenvloeistof nodig. Je gooit de lenzen gewoon weg na het dragen en de volgende dag doe je nieuwe lenzen in.
  2. Neem oogdruppels mee: In de cabine van een vliegtuig kan de lucht erg droog zijn, waardoor je ogen droog aanvoelen. Het is daarom aan te raden om een flesje oogdruppels mee te nemen. Onze opticiens raden everclear Eye Drops aan. Deze oogdruppels zorgen ervoor dat het gebrek aan natuurlijk traanvocht meteen wordt aangevuld
  3. Probeer niet in slaap te vallen met je lenzen in: Of je nu een korte vlucht gaat maken of lang onderweg bent: wij raden altijd aan om niet te slapen met je contactlenzen. Val je snel in slaap in het vliegtuig? Kies dan voor daglenzen of draag tijdelijk even je bril, zo voorkom je dat je last krijgt van droge ogen, wallen onder je ogen of conjunctivitis.
  4. Blijf gehydrateerd: Het is altijd belangrijk om voldoende te drinken tijdens een vlucht. Je ogen blijven op die manier voldoende gehydrateerd, waardoor je lenzen prettig aan blijven voelen. Probeer om alcohol en cafeïne te vermijden, want hierdoor kunnen je ogen juist droger aan gaan voelen. Het is het beste om water te drinken.
  5. Gebruik een reistasje: Zorg ervoor dat je alle spullen voor je ogen (lenzen, lenzenvloeistof, oogdruppels, lenzendoosje etc.) bij elkaar bewaart, zodat je niet in je tas op zoek hoeft naar je spulletjes. Een opvouwbaar spiegeltje met led-lampjes is heel handig om mee te nemen als je onderweg je lenzen in of uit gaat doen. En met onze handige zeepvelletjes kun je je handen goed schoonmaken als er geen zeep in de buurt is.