Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Contactlenzen dragen tijdens festivals

dinsdag 6 juni 2023 door Vision Direct

Jongeren op een muziekfestival

Het seizoen met leuke muziekfestivals is weer aangebroken! Draag je contactlenzen en ga je graag naar festivals? Dan hebben wij een paar tips om van ieder festival een onvergetelijke ervaring te maken.

Een zonnebril beschermt je ogen

1. Gebruik daglenzen

Draag je nu maandlenzen? Als je gaat kamperen op festivals zoals Pinkpop of Lowlands is het veel handiger om daglenzen te dragen. Deze lenzen gooi je 's avonds weg en de volgende dag pak je een nieuw setje lenzen. Je bent op die manier elke dag verzekerd van schone lenzen. En een groot voordeel: je hoeft geen lenzenvloeistof mee te nemen!

2. Handgel

Als je gaat kamperen op een muziekfestival is het altijd handig om desinfecterende handgel mee te nemen. Het is namelijk belangrijk om je handen goed schoon te maken voordat je je lenzen indoet. Als je desinfecterende handgel bij je hebt hoef je niet eerst in de rij te staan voor een toiletgebouw om je handen te wassen voordat je je lenzen indoet.

3. Bescherm je huid én je ogen met een uv-filter

Het is natuurlijk heerlijk als de zon schijnt als je op een festival bent. Maar zorg er wel voor dat je hierop bent voorbereid. Uv-stralen zijn namelijk niet alleen schadelijk voor je huid, maar ook voor je ogen. Een goede zonnebril is dus essentieel. Het is het beste om je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen door contactlenzen met uv-bescherming, zoals 1-Day Acuvue Moist, te combineren met een goede zonnebril.

4. Neem een extra lenzendoosje mee

Als je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen draagt is het handig om een extra lenzendoosje mee te nemen. Vul het lenzendoosje met lenzenvloeistof en neem het mee in je tas of broekzak. Mocht je een vuiltje in je lens krijgen, dan kun je snel even je lenzen schoonmaken.

Drink voldoende water tijdens een muziekfestival

5. Vergeet je bril niet

Ook al draag je doorgaans je bril niet, het is altijd handig om je bril mee te nemen naar een festival. Mocht je last krijgen van geïrriteerde ogen dan kun je altijd nog je bril dragen. En als je daglenzen draagt, vergeet dan niet om een paar extra lenzen mee te nemen. Je weet dan zeker dat je voldoende lenzen bij je hebt.

6. Drink voldoende water

Als je de hele dag buiten in de zon doorbrengt kan het gebeuren dat je niet voldoende water drinkt. Maar als je niet voldoende drinkt worden je ogen ook snel droog. Wat natuurlijk extra vervelend is als je contactlenzen draagt. Dit kun je makkelijk oplossen door een flesje oogdruppels mee te nemen. Oogdruppels zorgen ervoor dat je ogen weer optimaal worden gehydrateerd en dat je lenzen weer comfortabel voelen.

7. Reisverpakking lenzenvloeistof

Als je maandlenzen draagt, moet je natuurlijk lenzenvloeistof meenemen als je naar een meerdaags festival gaat. Gelukkig zijn er veel handige kleine flesjes lenzenvloeistof op de markt, die je makkelijk mee op reis kunt nemen. Omdat ze een klein formaat hebben, passen ze in je rugzak.

Bekijk hieronder onze reisverpakkingen

please wait