Verzending kan vertraagd zijn door een update van onze website.

Goedkoper dan in de winkel

Contactlenzen dragen tijdens de wintersport

Als je graag gaat skiën, snowboarden of aan een andere wintersport doet, dan weet je vast hoe belangrijk het is om je ogen goed te beschermen tegen de zon. Natuurlijk is dat altijd belangrijk als je buiten aan het sporten bent, maar het is extra belangrijk als je op wintersport gaat. De sneeuw reflecteert namelijk tot wel tachtig procent van de zonnestralen. En bij elke duizend hoogtemeters neemt de verhouding uv-stralen toe met 10%. En dat is iets om serieus te nemen, want langdurige blootstelling aan uv-stralen kan leiden tot irritatie aan je ogen en in ernstige gevallen zelfs tot schade aan je hoornvlies.


Als je de skipiste afgaat wil je natuurlijk kunnen genieten van een perfect zicht. Contactlenzen en sport zijn altijd een goede combinatie. Dus als je goed voorbereid wilt beginnen aan je wintersportvakantie, adviseren wij je om contactlenzen te dragen. Dit kunnen bijvoorbeeld zachte daglenzen, maandlenzen, weeklenzen, torische lenzen of multifocale lenzen zijn.

Tips voor skiën en snowboarden met contactlenzen

Contactlenzen zorgen voor een scherp zicht waarbij je alles om je heen goed kunt zien. Lenzen zijn ook handig als je een skibril of een skihelm draagt. Want een bril zit meestal in de weg als je een skibril draagt.

• Kies voor zachte lenzen met een hoge uv-bescherming, zodat je ogen goed beschermd worden tegen de zon.

• Vergeet niet om een goede zonnebril te dragen tijdens de wintersport. Op die manier bescherm je je ogen het beste.

Skiën en snowboarden met lenzen of met een bril?

Skiën en snowboarden met contactlenzen is de beste manier om te profiteren van een perfect zicht in combinatie met totale bewegingsvrijheid. Als je een bril draagt is het onhandig om een skibril over je bril heen te dragen. Je kunt natuurlijk een skibril op sterkte aanschaffen, maar dat is vaak erg duur. Ook is een skibril op sterkte niet altijd de beste oplossing, omdat een skibril heen en weer kan gaan bewegen op je neus, waardoor je niet altijd goed ziet.


Contactlenzen zijn daarentegen juist heel goed te gebruiken in combinatie met een skibril. Of je nu naar beneden kijkt op de piste of vanuit je ooghoek naar de skiër naast je: met lenzen heb je altijd een goed zicht. En heel belangrijk: veel lenzen hebben een uv-filter, dat je ogen helpt beschermen tegen uv-straling. Perfect dus voor zonnige dagen in de sneeuw.

Beste contactlenzen voor skiën? Kies lenzen met uv-bescherming

Skiën en snowboarden op een mooie zonnige dag is natuurlijk het allerleukst, maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die de zon met zich meebrengt. Helemaal omdat je in de bergen bent. Sneeuw reflecteert tot wel tachtig procent van het zonlicht. En de kracht van de uv-stralen (uv-A en uv-B) neemt toe naarmate de hoogte toeneemt. Dit kan zeer schadelijk zijn voor je ogen; het kan zorgen voor zonnebrand aan je ogen (sneeuwblindheid) en zelfs voor schade aan je hoornvlies.


Gelukkig zijn er veel contactlenzen verkrijgbaar die een uv-filter hebben. Er zijn twee soorten uv-blokkering, dit is gebaseerd op de hoeveelheid stralen die er worden geblokkeerd:


• Klasse 1: Contactlenzen die 90% van de uv-A-stralen blokkeren en 99% van de uv-B-stralen

• Klasse 2: Contactlenzen die 70% van de uv-A-stralen blokkeren en 95% van de uv-B-stralen

Of je nu incidenteel daglenzen draagt als je gaat skiën of regelmatig maandlenzen draagt: er is altijd een geschikte lens voor jou. Zo bieden Acuvue Oasys 1 Day with HydraLuxe, Avaira Vitality en Acuvue Oasys for Astigmatism klasse 1 uv-bescherming. Voor klasse 2 uv-bescherming kun je kiezen voor (afhankelijk van wat voor soort lens je draagt) everclear ELITE, Clariti 1 Day Toric of Biotrue ONEday for Presbyopia.

everclear ACTIVE

De zachte daglens everclear ACTIVE is perfect om te dragen tijdens de wintersport. Deze comfortabele daglens zit in een klein doosje met 10 lenzen. Ideaal dus om mee te nemen in je koffer. Of je nu gaat skiën, snowboarden of langlaufen: deze lenzen zijn perfect om te dragen tijdens het sporten.


De everclear ACTIVE daglenzen zijn gemaakt van siliconen hydrogel, een ademend materiaal dat veel zuurstof doorlaat naar de ogen. Dit materiaal sluit perfect aan op de vorm van je oog. Deze lenzen beschikken ook over een uv-filter. Dit helpt je ogen te beschermen tegen schadelijke uv-stralen van de zon als je de piste af zoeft.

Bestel everclear ACTIVE
Combineer lenzen altijd met een skibril of zonnebril

Lenzen met uv-bescherming zijn een aanrader als je op wintersport gaat. Wij raden aan om daarnaast altijd je ogen extra te beschermen door een goede zonnebril of skibril te gebruiken.


Welk model het beste is? Dat ligt eraan hoe vaak je gaat skiën, hoe het weer is en wat je zelf prettig vindt om te dragen. Er zijn veel verschillende zonnebrillen en skibrillen op de markt, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gepolariseerde glazen of gespiegelde glazen. Wat voor bril je ook kiest, zorg ervoor dat de zonnebril van een betrouwbare fabrikant is en dat de zonnebril de juiste soort uv-bescherming biedt die je ogen nodig hebben.

BETAALMOGELIJKHEDEN