Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

In de zomer goed voor je ogen zorgen

donderdag 30 juni 2022 door Vision Direct

Een groep vrienden springt in de branding

De zomer is weer aangebroken! Voor veel mensen het favoriete seizoen. Lange zomeravonden met vrienden in de tuin, lekker barbecueën en natuurlijk kan een dagje naar het strand ook niet ontbreken als het lekker weer is. Als je veel buiten bent moet je je ogen zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. In deze handige gids lees je hoe deze zomer het beste voor je ogen en je lenzen kunt zorgen.

Bescherm je ogen tegen de zon

Dat uv-straling van de zon schadelijk is voor de huid weet je waarschijnlijk al wel. Maar dat uv-straling niet goed is voor je ogen is minder bekend. Het is enorm belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen de zon. Want zelfs op bewolkte dagen worden je ogen blootgesteld aan uv-stralen. Gelukkig zijn er tegenwoordig lenzen die een uv-filter bevatten. Deze lenzen helpen je ogen te beschermen tegen de zon. Als je deze lenzen combineert met een goede zonnebril zijn je ogen altijd optimaal beschermd!

Vrienden spelen met kleurrijke luchtbedden in een zwembad

Veilig zwemmen met lenzen

Wat is er nu fijner dan op een warme dag een duik te nemen in het zwembad of in de zee? Als je dit gaat doen is het belangrijk om te weten dat je beter niet kunt gaan zwemmen met lenzen. Als je lenzen draagt in het water maakt dit je ogen namelijk gevoelig voor besmetting met schadelijke bacteriën. Hierdoor loop je het risico op irritatie aan je ogen en op een ernstige ooginfectie. Ook kan water de vorm van je lenzen veranderen.

Wil je toch graag gaan zwemmen met je lenzen, dan raden wij aan om daglenzen te dragen gecombineerd met een zwembril. De daglenzen gooi je na het zwemmen weg en vervolgens gebruik je een nieuw setje lenzen. Op die manier weet je zeker dat er geen bacteriën uit het water op je lens achterblijven. Gelukkig zijn de kosten van daglenzen tegenwoordig laag. Wat je ook kunt doen is een zwembril met glazen op sterkte aanschaffen. Met zo’n zwembril kun je onderwater scherp zien, zonder dat je het risico loopt op een ooginfectie.

Une boîte d’everclear ELITE

Probeer everclear ELITE

Deze everclear ELITE daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze comfortabele, zachte lenzen zijn ideaal om te dragen in de zomer. De lenzen beschikken namelijk over een uv-filter dat je ogen helpt te beschermen tegen de zon. Ook zijn deze lenzen heel hydraterend: heel geschikt dus om te dragen als je vaak last hebt van droge ogen. everclear ELITE is gemaakt van een silicone hydrogel materiaal, waardoor je de lenzen tot wel 12 uur lang comfortabel kunt dragen.

Probeer gratis everclear ELITE

Lenzen dragen tijdens het sporten

Of je in de zomer nu gaat hardlopen, tennissen of wielrennen: draag lenzen tijdens het sporten. Lenzen geven je tijdens het sporten veel meer vrijheid dan een bril. Je kunt alles om je heen perfect zien. En je hoeft niet bang te zijn dat je bril valt of breekt tijdens het sporten. Ook zijn lenzen makkelijk te combineren met bijvoorbeeld een helm en zonnebril als je gaat fietsen. Wissel je het dragen van lenzen af met het dragen van een bril? Dan kan het heel handig zijn om over te stappen naar daglenzen. Met daglenzen gebruik je elke keer een nieuw, schoon setje lenzen. Ook heb je met daglenzen geen lenzenvloeistof meer nodig.

Man met hoed op ligt te lezen in een witte hangmat

Val niet in slaap met je lenzen

Je zit met een boek in de tuin of je ligt lekker te lezen op het strand en ineens schrik je wakker. Door de warmte en dat ontspannen vakantiegevoel ben je in slaap gevallen. Je merkt dat je lenzen enorm droog aanvoelen en dat het moeilijk is om je lenzen uit te doen. Geen paniek: in slaap vallen met je lenzen kan een keer gebeuren. Het is vooral belangrijk dat het geen gewoonte wordt en dat je niet regelmatig slaapt met je lenzen nog in. Het merendeel van de lenzen is namelijk niet ontworpen om mee te gaan slapen.

Als je in slaap bent gevallen met je lenzen kan het moeilijk zijn om je lenzen uit te doen. Wacht hier daarom eerst even mee. Knipper een paar keer voorzichtig met je ogen of gebruik oogdruppels om je lenzen weer te hydrateren. Ook kan het helpen om je oogleden zachtjes te masseren en om een glas water te drinken. Dit helpt om je ogen te hydrateren.

Handige reisverpakking lenzenvloeistof

‘Ik ga op reis en ik neem mee…’: lenzenvloeistof! Als je maandlenzen of weeklenzen draagt kom je er niet onderuit om lenzenvloeistof te gebruiken als je op vakantie gaat. In plaats van een grote fles lenzenvloeistof is het natuurlijk veel makkelijker om een klein flesje lenzenvloeistof in reisformaat mee te nemen. Gelukkig zijn de meeste lenzenvloeistoffen ook verkrijgbaar in een handige reisverpakking. Een fles lenzenvloeistof in reisformaat past makkelijk in je tas. Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan kun je het beste een klein flesje lenzenvloeistof in het vliegtuig meenemen. Heel handig als je onderweg naar je vakantiebestemming even je lenzen uit wilt doen of je lenzen wilt schoonmaken.

Vragen?

Op onze website vind je veel informatie over contactlenzen. En natuurlijk kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op 020 635 2310 via online chat of e-mail: service@visiondirect.nl. Je kunt contact met ons opnemen op werkdagen van 9.00 uur tot 19.00 uur.

please wait