Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Hoe kies je de beste lenzen voor de zomer

maandag 8 augustus 2022 door Vision Direct

Het is weer zomer! De perfecte tijd van het jaar om lekker bij het zwembad te hangen, te picknicken in het park en er lekker op uit te gaan als het mooi weer is. Voor mensen die lenzen dragen kan de zomer een vervelende tijd zijn als je niet de juiste lenzen draagt. Als je een lenzendrager bent en je wilt optimaal genieten van de zomer, lees dan verder. We hebben namelijk een overzicht voor je gemaakt van eisen waaraan een contactlens moet voldoen om de perfecte lens voor de zomer te zijn.

Een bakje fruit met ernaast een doosje contactlenzen

Daglenzen: Daglenzen zijn je beste vriend in de zomer. Met daglenzen hoef je nooit meer ergens een fles lenzenvloeistof mee naartoe te nemen. Want als je daglenzen draagt gooi je de lenzen aan het eind van de dag gewoon weg. Wil je een duik nemen in het zwembad of een dutje doen van twee uur? Heel makkelijk: haal de daglenzen uit, gooi ze weg en doe nieuwe lenzen in als je wakker wordt. In de zomer (en zeker als je op vakantie bent) zijn de dagen onvoorspelbaar. Daglenzen zorgen er tijdens je vrije dagen voor dat je kunt genieten van alle vrijheid die je tijdens de vakantie nodig hebt.

Silicone hydrogel: In de zomer gaan we vaak de deur uit zonder precies te weten hoe laat we weer thuis komen. Want met die zonnige dagen wil je natuurlijk zo lang mogelijk buiten zijn! Daarom is het zo belangrijk dat je contactlenzen langdurige hydratatie bieden, zodat de lenzen de hele dag prettig aanvoelen. Als je je lenzen lange dagen draagt kun je het beste silicone hydrogel lenzen dragen. Dit materiaal zorgt ervoor dat je ogen de hele dag fris blijven en het zorgt voor een maximaal ademend vermogen.

Perfect zicht: De zomer is een perfecte tijd om eropuit te trekken en de wereld te zien. Van het ontdekken van nieuwe steden, tot een soloreis of het kijken naar een mooie zonsondergang op het strand. Stel je toch eens voor dat je lenzen draagt waarmee je niet perfect kunt zien en dat je een wazig zicht hebt tijdens je vakantie. Dat zou een enorme domper zijn. Als je al die geweldige plekken zo scherp mogelijk wilt zien, kies dan voor contactlenzen die het beste bij jouw ogen passen, zodat je kunt genieten van een optimaal zicht.

Hanteringstint: In de zomer kan het gebeuren dat je je lenzen in moet doen terwijl je onderweg bent. Bijvoorbeeld terwijl je in het vliegtuig zit op ergens op een terrasje bent. Het kan dan moeilijk zijn om je lenzen goed te zien tijdens het indoen en uitdoen van de lens. Een hanteringstint helpt hierbij. Een hanteringstint houdt in dat de lens een lichtblauwe kleur heeft. Door dat kleurtje is het makkelijk om je lenzen uit de verpakking te halen en bij het indoen van de lens is het heel handig. Een hanteringstint is ook heel handig als je voor het eerst lenzen gaat dragen.

UV filter: Het is enorm belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Je denkt hierbij waarschijnlijk meteen aan zonnebrandcrème, maar ook je ogen moeten goed worden beschermd tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Om je ogen zo goed mogelijk te beschermen adviseren wij om een zonnebril te combineren met contactlenzen met een uv-filter, zodat je je ogen optimaal beschermt tegen de zon.

Nu we hebben aangegeven wat de perfecte eigenschappen zijn voor je contactlenzen deze zomer, kunnen we je vertellen dat PRECISION1™ de ideale lens is voor de zomer. .

Een doosje Precision 1 daglenzen

De beste contactlenzen voor de zomer: PRECISION1™

De PRECISION1™ lens van Alcon is een daglens gemaakt van silicone hydrogel. Deze lens biedt de beste kwaliteit voor je ogen. Met deze lens heb je de hele dag gegarandeerd een perfect zicht. Dankzij de speciale hanteringstint (Visitint) zijn deze lenzen gemakkelijk in te doen. Deze eigenschappen maken PRECISION1™ de perfecte contactlenzen voor mensen met een actieve levensstijl, die willen genieten van maximaal comfort en gemak.

Deze Alcon-lenzen zijn voorzien van de Smartsurface®-technologie, die ervoor zorgt dat vocht langer wordt vastgehouden. Je lenzen voelen de hele dag fris en comfortabel aan, dankzij een ultradun laagje dat tot wel 81% water bevat op het lensoppervlak. PRECISION1™ heeft een uv-filter dat tot 90% van de uv-A-stralen blokkeert en meer dan 99% van de uv-B-stralen. Dit helpt je ogen te beschermen tegen de zon.

Ontdek PRECISION1™

please wait