Lotte Love Beauty Blogger

Oogmake-up tips & inspiratie

Lotte Love Beauty Blog

Niet zo’n kei in het aanbrengen van eyeliner en oogschaduw, op zoek naar inspiratie om je ogen mooi te laten uitkomen of match je graag je make-up met je eigen oogkleur? Lotte van LotteLovesBeauty.nl helpt je graag op weg!

Lotte blogt en vlogt sinds 2011 bijna dagelijks over beauty om haar passie met anderen te delen. Speciaal voor Vision Direct bundelde ze haar ultieme tips om je ogen meer te doen stralen, of je nu contactlenzen, een bril of geen van beide draagt.

Welkom, en laat je inspireren!

Laat je inspireren met deze video’s

Velen hebben ontzettend mooie ogen. Van warm bruin tot smaragdgroen, schitterend grijs en hemelsblauw. Make-up kan helpen om je ogen kracht bij te zetten en meer te doen stralen. Lotte heeft speciaal voor jou vier tutorials gemaakt ter inspiratie en om je te helpen oogmake-up aan te brengen als een pro.

Sexy smokey eyes: creëer een mysterieuze blik

Smokey eyes zijn al jaren razend populair. De donkere omlijning van de ogen geeft een mysterieuze blik die iedereen wel eens wilt uitproberen. Smokey eyes zijn het meest bekend met zwarte make-up, maar je kan eindeloos variëren. Lotte gaat voor bruin als hoofdkleur en geeft je handige tips in hoe jij perfecte smokey eyes maakt.

Color coding: laat je ogen stralen met de juiste kleuren

Laat je ogen nog meer stralen door kleuren te gebruiken die met jouw eigen oogkleur matchen. Lotte geeft inspiratie voor bruine, blauwe, grijze en groene ogen en creëert voor elk van deze oogkleuren een look die je fantastisch staat. Zeker de moeite om zelf eens uit te proberen.

Make-up & een bril: hoe zet je je ogen in de kijker met een bril

Als je een bril draagt, sta je er vaak twijfelachtig tegenover om je ogen stevig in de verf te zetten. Je weet niet goed hoe je ogen op te maken en draagt daarom enkel mascara. Lotte geeft in deze tutorial handige tips en laat je een look zien die prachtig staat met een bril.

Makkelijke winged eyeliner: creëer zelf een perfect wing

Een mooie winged eyeliner is een verfijnde look die iedereen staat. Een winged eyeliner kan je heftig aanzetten of eerder heel fijn aanbrengen, maar makkelijk is hij zeker niet. Lotte laat zien dat ook jij een winged eyeliner kan aanbrengen. Met deze tutorial lukt het vast en zeker.

15 gouden make-up tips voor bril- en lensdragers

Of je nu een vintage cat eye montuur, een grote hipster bril of een nerdy Harry Potter bril draagt, oogmake-up ziet er altijd anders uit als je een bril op hebt. Ook bij het dragen van lenzen moet je met een aantal dingen rekening houden bij het aanbrengen van oogmake-up. Lastig allemaal… Maar niet met deze gouden tips.

Tips voor brildragers

 • Investeer in een goede concealer: Je wallen lijken veel donkerder met een bril. Gebruik daarom een lichtere concealer dan je foundation onder je ogen. Het helpt ook om eerst een oranje concealer aan te brengen om het blauw/paars onder je ogen te neutraliseren.
 • Zwaar montuur: Zet je lippen extra aan om je gezicht in balans te brengen. Houd je oogmake-up in dit geval wel rustig om een clown-effect te vermijden.
 • Montuur in onopvallende kleuren: Gebruik veel kleur in je oogmake-up. Bij een montuur met stipjes of ander printje, houd je je oogmake-up best naturel met kleuren zoals taupe en beige.
 • Je bril verkleint je ogen: Omlijn je ogen met een eyeliner aan de bovenste wimperrand en een kohlpotlood aan de onderste wimperrand. Let op: geen donkere kleur op de waterlijn, dan lijken je ogen juist kleiner!
 • Vorm van je wenkbrauwen: Als je wenkbrauwen achter je montuur wegvallen, maak je ze best iets donkerder en de vorm wat harder. Zo vallen ze meer op.
 • Lange wimpers: Het is erg vervelend als je lange wimpers hebt die steeds tegen je brilglazen komen. Krul ze daarom goed voordat je mascara opdoet.
 • Gebruik make-up die smudgeproof is: Dit voorkomt dat de make-up zich gaat ophopen langs de pootjes en neus van je bril. Een primer voor het aanbrengen van foundation is ook een goed idee.
 • Neem de tijd voor je make-up: Helaas vallen foutjes extra goed op bij vergrotende glazen. Oefen daarom op looks die je leuk staan zodat je ze in de toekomst vlug kan aanbrengen.

Tips voor lensdragers

 • Breng je lenzen in vooraleer je make-up aanbrengt: Dit verkleint de kans dat je je lens besmeurt met make-up restjes die nog aan je vingers hangen. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn.
 • Make-up verwijderen bij het slapengaan: Was eerst je handen, doe dan de lenzen uit en maak daarna je ogen schoon met een zachte remover. Kies best voor een remover die niet op oliebasis is.
 • Gebruik olievrije producten: Producten op basis van olie maken je lens vettig wat draagcomfort vermindert.
 • Gebruik een crème-achtige oogschaduw: Kies best niet voor een oogschaduw in poedervorm maar gebruik een crème, samen met een goede primer. Poeder dwarrelt makkelijker in je ogen.
 • Hou de waterlijn vrij: De make-up die je daar aanbrengt, wordt door je lens opgenomen en maakt deze vuil wat voor irritatie kan zorgen.
 • 3 maanden regel: Is je mascara ouder dan 3 maanden? Dan is het tijd om een nieuwe te kopen om te voorkomen dat afgebrokkelde klontjes in je ogen terechtkomen.
 • Make-up liefhebber:Als je enorm graag experimenteert met oogmake-up, kan je overwegen om over te schakelen naar daglenzen. Doordat je ze ’s avonds weg gooit, zijn ze hygiënischer in gebruik.

Welke make-up staat best bij jouw oogkleur?

Laat je ogen extra stralen door kleuren te gebruiken die matchen met je eigen oogkleur. Klik hieronder op jouw oogkleur en kom te weten welke kleuren je ogen het mooist doen uitkomen.

 • Blauwe ogen

  Complementaire kleuren maken je ogen sprekender. Blauwe ogen kunnen zowel een koele als warme ondertoon hebben. Al naargelang deze ondertoon gebruik je best warme bruintinten zoals brons en rode oogschaduw en koele kleuren zoals taupe en donkergrijs.

 • Groene ogen

  Kleuren die tot dezelfde kleurfamilie behoren, lichten de ogen op. Voor groene ogen zijn dit warme mauve tinten maar ook heel warm koper. Wil je een iets apartere look, ga dan voor helder paars.

 • Grijze ogen

  Grijze ogen zijn meestal koel van kleur. Zilverkleurige oogschaduw, afgewisseld met koper en warme rood/roze tinten staan daarom best bij grijze ogen. Deze kleuren laten het grijze in je ogen beter uitkomen.

 • Hazel ogen

  Hazelnootbruine ogen komen het mooist uit als je rosé gouden tinten afwisselt met mauve en koperkleurige oogschaduw. Ook zalmroze staat erg mooi bij goudbruine ogen.