Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Goed voor je ogen zorgen in de herfst

maandag 12 september 2022 door Vision Direct

Doosjes contactlenzen met een herfstige achtergrond

De herfst is bijna weer begonnen. Tijd om de zomer vaarwel te zeggen en je herfstgarderobe uit de kast te halen. Helaas kun je tijdens het najaar dankzij het herfstige weer last krijgen van jeukende en tranende ogen. In deze handige gids lees je hoe je het beste om kunt gaan met je lenzen als je vaak last hebt van geïrriteerde of branderige ogen.

Tranende en jeukende ogen

Wist je dat je ook in de herfst last kunt krijgen van hooikoorts? Daarnaast kunnen je ogen door de wind en kou snel droog en geïrriteerd voelen. Ook door griep of een verkoudheid kun je last krijgen van je ogen. We hebben daarom enkele tips voor je verzameld om tranende en jeukende ogen te voorkomen.

Gezicht van een vrouw die een sjaal en een muts draagt
  • Zet de verwarming niet te hoog: Wanneer het koud is buiten, is het verleidelijk om de verwarming hoog op te stoken. Maar door de droge, warme lucht kunnen je ogen droog aan gaan voelen, waardoor je lenzen niet prettig meer zitten. Het is voor je ogen daarom beter om de verwarming niet al te hoog te zetten. Gebruik in plaats daarvan een dekentje om je warm te houden of trek een dikke trui aan. Je ogen (en je bankrekening!) zullen je dankbaar zijn.
  • Zorg goed voor je ogen: als je op kantoor bent of ergens anders waar je niet zelf de verwarming kunt instellen, dan betekent dat nog niet dat je niets aan droge ogen kunt doen. Er zijn veel mogelijkheden om droge ogen te behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld oogdruppels gebruiken die helpen als je ogen geïrriteerd aanvoelen door de droge lucht. Als je ervoor zorgt dat je altijd oogdruppels bij je hebt, hoef je nooit meer last te hebben van droge of jeukende ogen. Lees wat de beste oogdruppels voor droge ogen zijn.
  • Goed schoonmaken: Zorg ervoor dat allergenen en stof geen kans krijgen: stof je huis regelmatig met een nat doekje en was je beddengoed regelmatig.
  • Breng een bezoek aan je huisarts: als je last hebt van chronische pijn, hooikoorts, moeheid of droge ogen, dan is het belangrijk om een bezoek te brengen aan je huisarts. Het kan zijn dat er een onderliggende oorzaak is voor deze symptomen. Het is dan belangrijk om een diagnose te krijgen.

Geef je ogen rust

Vermoeidheid heeft invloed op het hele lichaam. Maar je merkt vaak als eerste aan je ogen dat je vermoeid bent. Je ogen voelen dan branderig en droog of je krijgt last van een trillend ooglid. We hebben enkele tips om dit te voorkomen:

everclear UV contactlenzen
  • De 20/20/20-regel: Lang kijken naar een beeldscherm is de belangrijkste oorzaak van vermoeide ogen. Je kunt dan last krijgen van computerogen. De makkelijkste manier om dit te voorkomen is om elke 20 minuten 20 seconden je ogen te focussen op iets dat 20 voet (zo'n 6 meter) ver weg is. Als je tijdens je werk de hele dag naar een beeldscherm moet kijken, zorg er dan voor dat je tijdens je lunchpauze juist even achter je bureau weggaat. En zorg ervoor dat je niet de hele avond naar bijvoorbeeld je telefoon, laptop of de tv kijkt. Voelen je ogen na deze tips nog steeds vermoeid aan? Probeer dan eens deze oogoefeningen om je ogen te ontspannen.
  • Voldoende slaap: Het is belangrijk om elke nacht voldoende slaap te krijgen. Het is heel verleidelijk om nóg een aflevering te kijken van je favoriete serie op Netflix, maar voor je lichaam is het beter om meer rust te krijgen. Zo zorg je er ook voor dat je niet wakker wordt met wallen onder je ogen. En de kans is kleiner dat je op de bank in slaap valt met je lenzen in.
  • Koffie drinken: Koffie heeft een effect op je ogen. Het is bewezen dat 400 mg cafeïne per dag goed is voor je ogen.

De belangrijkste punten

Vier doosjes contactlenzen op herfstbladeren
  • Draag je lenzen niet te lang: Als je een drukke, lange dag hebt kan het verleidelijk zijn om je lenzen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat te dragen. Maar het is beter om je aan de aanbevolen maximale draagtijd te houden.
  • Draag lenzen die het beste bij jou passen: Met de wisseling van de seizoenen kan het zijn dat een ander soort lens beter past bij je ogen. Zodra je merkt dat je lenzen anders aanvoelen of niet meer prettig aanvoelen, ga dan naar de opticien of neem contact op met onze klantenservice voor advies. Misschien draag je nu maandlenzen en zijn daglenzen (zoals everclear ELITE) meer geschikt voor jouw ogen en jouw wensen.
  • Wrijf niet in je ogen: Wat er ook gebeurt: wrijf niet in je ogen. Als je in je ogen wrijft, wordt je ooglid namelijk nog gevoeliger. Ook kun je op die manier de lens uit je oog wrijven. Veel in je ogen wrijven verhoogt daarnaast de kans op conjunctivitis.
everclear ELITE

Probeer everclear ELITE

Deze everclear ELITE daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze comfortabele, zachte lenzen zijn ideaal om te dragen in de herfst. De lenzen zijn namelijk heel hydraterend: heel geschikt dus om te dragen als je vaak last hebt van droge ogen. Ook beschikken deze daglenzen over een uv-filter dat je ogen helpt te beschermen tegen uv-straling van de zon (iets wat het hele jaar door belangrijk is!). everclear ELITE is gemaakt van een silicone hydrogel materiaal, waardoor je de lenzen tot wel 12 uur lang comfortabel kunt dragen.

Probeer nu gratis

Vragen?

Op onze website vind je veel informatie over lenzen. En natuurlijk kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 19.00 uur op 020 635 2310, via online chat of e-mail: service@visiondirect.nl.

please wait